Romaanikirjallisuuden genrejä

Selaile romaanikirjallisuuden genrejä

Poimintoja kansista

Kirjasammon kansikuvahaku hakee kansia kannen kuvassa olevilla elementeillä, kannen kuvittajalla, kirjan kirjoittajalla, nimekkeellä ja vuosiluvulla. Hae kansikuvia

Kirjallisuusvideot

Faktahommissa on sarja, jonka teemat nousevat Kirja-Suomi 2017 –hankkeen teemaviikoista. Hankkeen yhdeksäs teema on Elämä kirjassa. Tästä teemasta nousee esittelyyn Timo Kalevi Forssin "Gösta Sundqvist − Leevi and the Leavingsin dynamo". Leevi and the Leavings -yhtyeen nokkamies Gösta Sundqvistin (1957–2003) elämäkerta on puuttuva teos suomalaisen populaarikulttuurin kaanonissa. Sundqvist oli värikäs persoona ja Suomi-rockin suurmies. Kirjan kirjoittaja Timo Kalevi Forss on tietokirjailija, toimittaja ja muusikko.

Syyskuun teemaviikolla muistellaan elettyjä vuosia ja luetaan toisten elämistä. Kirjoissa elämä näyttäytyy tuttuina henkilöinä, taiteen ja viihteen synnyttäminä yhteisinä kokemuksina ja arjen ohikiitävinä hetkinä, joita kirjallisuus tallentaa jälkipolvia varten. Elämässä on aina myös kyse kuolemasta ja siitä, millaisia merkkejä ja merkityksiä siitä jälkeen jää.

(Kirjastokaista)

 

Yle Kirjojen Suomi -listan vuoden 1941 teos on Helvi Hämäläisen romaani Säädyllinen murhenäytelmä. Teosta sensuroitiin sen ilmestymisen aikoihin ja silti se aiheutti skandaalin, koska kirjan henkilöiden todelliset esikuvat tunnistivat kuvauksesta itsensä. Sensuroimaton versio julkaistiin vasta 1995. Videolla Helvi Hämäläinen on haastateltavana vuonna 1993 ohjelmassa Yhden illan pysäkki.

(Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa