Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Valvoja

Täky 24.2.2021
Jaakko Yli-Juonikkaan (s. 1976) tosipohjaisessa romaanissa Valvoja (Otava 2009) haminalainen Toimi Silvo tekee valvomisen maailmanennätyksen. Toimi kävelee talvisen Haminan kaduilla ja satama-alueella vain pysyäkseen hereillä. Parin viikon aikana helmikuussa 1964 hän talsii lähikulmillaan kuutisensataa kilometriä, mutta kaiken yksitoikkoisuuden keskellä hän myös rakastuu. Vaatimaton ja omasta mielestään yksinkertainen mies pääsee myös...

Kirjahyllyt

Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Tampere Kuplii ry:n ja Tampereen kaupungin perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaetaan maaliskuun 2021 lopussa. Palkinnon ”normaali” jakopaikka eli Tampere Kuplii sarjakuvafestivaali on siirretty toukokuulle 2021 (19.-23.5.2021).

Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry:n jakama Tähtivaeltaja-palkinto myönnetään edellisen vuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle.

Lappi-kirjallisuuspalkinnon finalistit 2021

Kirjahylly
Lappi-kirjallisuuspalkinto on Lapin kirjastojen yhdessä jakama palkinto ansioituneelle Lappi-aiheiselle tai Lapista kotoisin olevan tai siellä asuvan kirjailijan teokselle. Palkinnolla kirjastot haluavat tehdä alueen kirjallisuutta tunnetuksi.

Kaunokirjallisuutta ilmastonmuutoksesta

Kirjahylly
Kirjahyllyyn on koottu ilmastonmuutosta, ekokatastrofia ja luonnonsuojelua käsittelevää kaunokirjallisuutta. Valtaosa teoksista on romaaneja, mutta mukana on myös essee- ja runokokoelmia.

Tiiliskivi-palkinnon finalistit 2020

Kirjahylly
Tiiliskivi-palkinnon finalistiteokset vuodelta 2020 on valittu. Ehdolla ovat:
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Kirjauutuuksia – kevät 2021

Artikkeli 29.1.2021
Kevään uutuuskirjat ovat nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimittajan kokoamassa listauksessa on mukana 65 teosta. Voit katsoa Sivupiirin puolelta vinkit kevään lasten- ja nuortenkirjoista.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2021

Ajankohtaista 1.3.2021
Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2021 kirjallisuuspalkintoa tavoittelee neljätoista pohjoismaista romaania sekä runo- ja novellikokoelmaa.

Luen sinulle

Video
Joukko kirjailijoita kutsuu sinut kuulemaan otteita julkaistuista tai työn alla olevista teoksistaan! Mukana Kirjastokaistan videolla ovat Johanna Laitila, Iida Rauma, Stina Saari, Essi Kummu, Virpi Hämeen-Anttila, Sinikka Vuola, Maaria Päivinen, Raisa Jäntti, Laura Lindstedt, Hanna Ryti, Miia Toivio ja Tiina Tuppurainen.

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.