Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Etusivu

Haku

Haku kohdistuu teos- ja tekijätietoihin. Tarjolla on myös erilliset hakunsa Haku kansikuville sekä Haku artikkeleille ja kirjahyllyille.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Irti

Täky 16.9.2019
Sari Vuoriston esikoisteos, novellikokoelma Irti (Gummerus 1998) kertoo lähdöistä, irrottautumisista ja irti pääsemisistä. Teoksen neljässätoista novellissa pienillä eleillä ja siirtymillä on tärkeä sijansa. "Vuoriston ihmisten tyydyttämättömyydessä eivät korostu päämäärät, vaatimukset tai omalle elämälle asetetut tehokkuusvaatimukset. Muutosvaiheisiin sijoittuu puntarointia, josta seuraavat valinnat sattuvat arjen laskoksiin, jopa...

Kirjahyllyt

Lukuloma – kirjavinkkejä aikuisille

Kirjahylly
Syysloma on nyt lukuloma! Tässä vinkkejä aikuislukijoille lomamatkoista kirjan siivin.

Nuori Aleksis -palkinnon ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Äidinkielen opettajain liiton Nuori Aleksis -kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2019 on julkistettu.

Runokuu 2019: aistit

Kirjahylly
Runokuu-festivaalin teema vuonna 2019 on aistit. Tapahtuma järjestetään Helsingissä 15.–25. elokuuta, ja Kirjasampo vinkkaa teemaan liittyen jälleen runokokoelmia.

Tanssiva karhu -palkitut runokirjat

Kirjahylly
Hyllyssä ovat kaikki Yleisradion jakaman Tanssiva karhu -runopalkinnon saaneet teokset järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 9

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Essee: Näytelmien lukemisen vaikeudesta

Artikkeli 17.9.2019
Näytelmien lukemisen vaikeudesta Heidi BackströmKuva: Otso KähönenEsityskäsikirjoitus näyttämöteokselle ”Suomalaisen näytelmäkirjallisuuden noidankehä”:Näytelmät ovat kirjoitettu paitsi esitettäväksi näyttämöillä myös luettaviksi > näytelmän lukeminen vaatii toisenlaista taitoa...

Helmet-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2019 julkistettu

Ajankohtaista 7.8.2019
Pääkaupunkiseudun kirjastojen jakaman Helmet-kirjallisuuspalkinnon kymmenen finalistia on julkistettu. Palkinto myönnetään ansioituneelle suomalaiselle teokselle, joka on julkaistu viimeisen viiden vuoden sisällä. Tämän vuoden ehdokkaat ovat:Mari Ahokoivu: Oksi (Asema 2018)Tapani Bagge ...

Kirjallisuus, yhteiskunta ja ihminen

Video
Livestream-tallenne, jossa tietokirjailija ja kirjallisuushistorioitsija FT Minna Maijala on haastattelussa Kirjastopäivillä 2019. Kirjasammon toimittaja Tuomas Aitonurmi haastattelee Maijalaa tämän Kirjastopäivillä pitämän esityksen ”Kirjallisuus, yhteiskunta ja ihminen” tiimoilta. Kirjastokaista osallistui Kirjastopäiville tuottamalla haastatteluja 5.6. suoralähetyksenä. Voit katsoa lisää Kirjastopäivien haastatteluja Kirjastokaistalta.

Poliittinen Eino Leino

Video

Runoilijana tunnettu Eino Leino oli myös kärkevä lehtimies, kriitikko ja poliittinen pakinoitsija. Hänen poliittisesta tuotannostaan väitelleen Yrjö Larmolan mukaan Leinossa yhdistyivät ”Arvo Salo ja Pentti Saarikoski samassa persoonassa”. Leinon pakinoiden kärki kohdistui venäläisten sortotoimiin ja vanhasuomalaisiin myöntyväisyysmiehiin. Teksti: Jukka Lindfors / Yle Elävä arkisto

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.