Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Melominen

Täky 23.11.2022
Antti Leikaksen (s. 1967) esikoisromaani Melominen (Siltala 2011) kertoo yhteyspäällikkö Arto Jaakkolan luovimisesta työ- ja perhe-elämän ristipaineessa. Romaanissa liikutaan palavereiden ja kokousten maailmassa, mutta rinnalla kulkee koko ajan myös Arton pohdinnat elämästä ja filosofiasta. Teos venyy yhdenpäivänromaaniksi, kun raskaan työpäivän jälkeen Arton edessä on perheen pyörittäminen ja lapset, jotka eivät nuku. Antti Majander kirjoittaa...

Kirjahyllyt

Savonia-palkintoehdokkaat 2022

Kirjahylly
Kuopion kaupungin myöntämä Savonia-kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain tunnustuspalkintona savolaiselle kirjailijalle kyseisenä vuonna julkaistusta merkittävästä kaunokirjallisesta teoksesta.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2022

Kirjahylly
Vuoden parhaalle suomeksi kirjoitetulle esikoisteokselle myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu Helsingin Kirjamessuilla 30. marraskuuta.

Lukuloma 2022

Kirjahylly
Syysloma on lukuloma! Tähän hyllyyn on koottu kirjalista aikuisten lomalukemiseksi.

Tanssiva karhu -palkinnon ehdokkaat 2022

Kirjahylly
Hyllyssä ovat Yleisradion jakaman Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokasteokset 2022. Palkinnonsaaja selviää Yle Radio 1:n lähetyksessä 25.8. klo 19.

Millainen on hyvä naapuri?

Kirjahylly
Naapuruus kiehtoo niin kirjailijoita kuin mielikuvitusta. Mitä seinän takana tapahtuu? Onko mikään sitä miltä päällepäin näyttää? Kirjahyllyyn on koottu teoksia, joissa naapurit ovat muutakin kuin ohikulkevia tervehtijöitä.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Essee: Sukupuolen hämärä

Artikkeli 28.11.2022
"Meidän ajassamme on railo ja se tekee kipeää. Menneisyyteni näyttäytyy minulle vieraana, koska minun on vaikeaa sovittaa sitä nykyiseen itseeni." Tuula Siira kirjoittaa sukupuolen käsittelystä kahdessa kotimaisessa kirjassa ja omista kokemuksistaan.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto Susanna Hastin romaanille

Ajankohtaista 17.11.2022
Palkinto myönnetään vuosittain parhaalle suomeksi kirjoitetulle esikoisteokselle. Ehdokkaita oli tänä vuonna kymmenen kappaletta.

Kirjailijan kuulustelu – Petra Forstén

Video

Kirjailija, käsikirjoittaja Petra Forstén pääsee vastaamaan hämärässä huoneessa kuulustelijan kysymyksiin. Oletko kirjoittanut hiljattain uuden teoksen? Oletko syyllistynyt joskus valtavan inspiraation valtaan joutumiseen? 

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.