Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Antisankari

Täky 23.3.2020
Alexandra Salmelan romaani Antisankari (Teos 2015) on kokeileva jännityskertomus vaihtoehtoisista yhteiskunnista. Utopia on ekovaltio, jossa ei kuluteta eikä omisteta, KoroNovo kaiken sen vastakohta. Päähenkilö, lehtikuvaaja Antti Sankari, on utopialainen orpolapsi, luonnon oikku (tai sitten ei), ja hänet lähetetään matkalle KoroNovoon. Mukana kulkee kirjava joukko henkilöitä ja Hän, kertoja, joka pyrkii seuraamaan Antin liikkeitä. "Vaikka...

Kirjahyllyt

Psykologisen romaanin klassikoita e-kirjoina

Kirjahylly
Tähän hyllyyn on koottu psykologisia romaaneja, joiden parissa voit uppoutua mielen ja ihmissuhteiden kiemuroihin. Katso hyllystä ohjeet vapaasti käytettävien e-kirjojen lukemiseen.

Jännitysklassikoita e-kirjoina rajoituksetta

Kirjahylly
Tähän hyllyyn on koottu jännityskertomuksia, sillä ne auttavat usein tempautumaan tarinan kiemuroihin niin, että ympäröivä maailma unohtuu hetkeksi. Katso hyllystä ohjeet vapaasti käytettävien e-kirjojen lukemiseen.

Rakkausklassikoita e-kirjoina rajoituksetta

Kirjahylly
Kirjastot ovat Suomessa suljettuina 18.3.–13.4. koronavirustilanteen vuoksi. Jos et ole ehtinyt hankkimaan kotihyllyihisi tarpeeksi luettavaa, voit käyttää kirjastojen e-kirjoja laitteiltasi.

Tartuntataudit kirjallisuudessa

Kirjahylly
Tartuntataudit ovat inspiroineet kirjailijoita monin tavoin. Tässä kirjahyllyssä on romaaneja erilaisista epidemioista ja pandemioista, niin historiallisista kuin kuvitelluistakin.

Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry:n jakama Tähtivaeltaja-palkinto myönnetään edellisen vuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle. Palkinnon tämän vuoden ehdokaslistalla on viisi romaania, joista neljä on käännöskirjoja, yksi kotimaisen kirjailijan teos.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Elävän Kirjallisuuden Festivaali 2020 -raportti

Artikkeli 4.3.2020
Kirjasammon toimittaja vieraili Elävän Kirjallisuuden Festivaalilla Tampereella 15.2.2020.

Agricola- ja Hollo-käännöspalkintojen ehdokkaat 2020 julkistettu

Ajankohtaista 24.3.2020
Mikael Agricola -palkinnon ja J. A. Hollon palkinnon ehdokkaat 2020 on julkistettu. Ehdokkaat Mikael Agricola -palkinnon saajaksi ovat:

Aikuisten kirjareppu: runot

Video
Livestream-tallenne, jossa Kirjasammon toimittaja Tuomas Aitonurmi esittelee runoja vuodelta 2019. Esitys pidettiin Aikuisten kirjareppu 2019 -koulutuspäivässä Maunulan kirjastossa Helsingissä 27.2.2020. Helmet-kirjastojen koulutuksessa esiteltiin aikuisten kirjauutuuksia vuodelta 2019. Voit katsoa lisää Aikuisten kirjarepun ohjelmaa Kirjastokaistalta.

Välähdyksiä Tove Janssonista

Video

Tove Jansson saa oman liputuspäivän 9. elokuuta, jolloin liputetaan jatkossa Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen kunniaksi. Vuonna 1988 tehdyssä haastattelussa Jansson kertoo ajatuksiaan menestyksestä. (Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa