Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Etusivu

Haku

Haku kohdistuu teos- ja tekijätietoihin. Tarjolla on myös erilliset hakunsa Haku kansikuville sekä Haku artikkeleille ja kirjahyllyille.

Kirjavinkit ja -hyllyt

Kiinalainen kesä

Täky 20.5.2019
Kun katsoo ulos, kesä näyttää tulleen. Anja Kaurasen romaanissa Kiinalainen kesä (WSOY 1989) kirjailija kertoo tajunnanvirran tavoin etenevällä tekstillä kesästään. Elämään kuuluvat pieni lapsi, uusi rakkaus, äidin sairaus, taiteen ja kirjoittamisen pohdinta. 80-luvun maailman suuret kysymykset ja erityisesti Kiinan poliittinen tilanne välittyvät lukijalle. "Taito on pinnan alla, kirjan kudoksessa. Se on elämän kudosta, ja juuri se tekee...

Kirjahyllyt

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 9

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.

Tähtifantasia-ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry on valinnut ehdokkaat edellisvuoden parhaan suomennetun fantasiakirjan Tähtifantasia-palkinnon saajaksi.

Tanssiva karhu -ehdokkaat 2019

Kirjahylly
Hyllyssä ovat vuoden 2019 Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokasteokset. Palkinto jaetaan Kajaanin runoviikolla 3.7.2019.

Keväällä tapahtuu

Kirjahylly
Mitä tapahtuu keväällä? Kirjallisuuden maailmassa mitä tahansa: murhia, rakastumisia, uusia alkuja, hiipumisia, heräämisiä. Tässä kymmenen kirjaa, jotka sijoittuvat kevääseen.

Kirjan taajuudella -podcast, jakso 8

Kirjahylly
Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Čuođi ja okta čáppa – Sata ja yksi kaunista

Artikkeli 16.5.2019
Sata+1 kaunista -kokonaisuus sai alkunsa Suomen itsenäisyyden ja Norjan Trondheimissa pidetyn ensimmäisen saamelaiskonferenssin 100-vuotisjuhlavuoden innoittamana 2017. Se esittelee valikoiman ennen kaikkea Suomen puolen saamelaisen kirjallisuuden historiaa.Saamelainen kaunokirjallisuus
 –...

Jarl Hellemann -palkinto Nimeni on Lucy Bartonin suomentajalle

Ajankohtaista 18.5.2019
Jarl Hellemann -käännöskirjapalkinto jaettiin Helsinki Lit -festivaalin yhteydessä 17. toukokuuta. Palkintoraati valitsi vuoden 2018 parhaaksi käännöskirjaksi yhdysvaltalaisen Elizabeth Stroutin romaanin Nimeni on Lucy Barton (Tammi 2018), ja palkinto myönnettiin teoksen suomeksi kääntäneelle...

Kirjailijakohtaamisia

Video
Saara Turunen kertoo kirjastaan Sivuhenkilö, joka on puhutteleva taiteilijaromaani. ”Jollakin tapaa olen halunnut käsitellä elämänvalintoja ja toisaalta myös normeja. Mitä jos valitset niiden normien vierestä, niin mitä se tarkoittaa ja minkälaista elämää silloin elät”, pohtii Saara Turunen Marko Gustafssonin haastattelussa. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 19.9.2018. Voit katsoa lisää kirjailijakohtaamisia Kirjastokaistalta.

Runoilija Ilpo Tiihonen henkilökuvassa

Video

Otteita runoilija Ilpo Tiihosen henkilökuvasta ohjelmassa Ammatti: Suomalainen kirjailija. Tiihonen sai dokumentin kuvausvuonna 2005 Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinnon teoksestaan Largo. Vuonna 1975 debytoinut runoilija on taivutellut säkeitään moneen käyttöön, teatterien näyttämöille, tv-oopperaan, lastenkirjoihin ja -musikaaleihin ja palkittuihin runoteoksiin.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.