Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Mastodontin muistijäljet

Täky 21.9.2020
Pekka Kejonen (18.7.1941 – 10.9.2020) kirjoitti pitkällä urallaan runoja, proosaa, aforismeja ja lehtijuttuja. Tunnetuimmaksi hän tuli runoilijana. Kokoelma Mastodontin muistijäljet (WSOY 2008) sisältää tiiviitä tekstejä, jotka liikkuvat aforismin ja runon rajalla. Moni asia ylittää vanhenevan puhujan ärsytyskynnyksen: tietoyhteiskunnan ihannointi, "uusyhteisölliset runopojat". Teos on suoraa puhetta ja ajoittain tarkkanäköisen...

Kirjahyllyt

Lukuloma 2020 – kirjavinkkejä aikuisille

Kirjahylly
Syysloma on lukuloma! Tässä vinkkejä aikuislukijoille lomamatkoista kirjan kera.

Jarkko Laine -palkinnon ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Kaikki kaunokirjallisuuden lajit huomioiva Jarkko Laine -palkinto jaetaan viidennen kerran. Palkinto myönnetään kolmen edellisen kalenterivuoden aikana julkaistulle, haastavalle kotimaiselle kaunokirjalliselle teokselle.

Runokuu 2020: sähkö

Kirjahylly
Runokuu-festivaalin teema vuonna 2020 on sähkö. Festivaali järjestetään Helsingissä 20.–30. elokuuta, ja monet sen tapahtumista striimataan myös etänä seurattavaksi.

Einari Vuorela -runopalkinnon ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Joka kolmas vuosi jaettavan Einari Vuorela -runopalkinnon ehdokkaat on julkistettu. Ehdolla ovat:

Yhdysvaltojen rotusyrjintä kaunokirjallisuudessa

Kirjahylly
Rakenteellisen rasismin historia ulottuu Yhdysvalloissa vuosisatojen taakse, ja oikeuksien saaminen on vaatinut paljon kamppailua. Perillä ei tasa-arvon suhteen olla vieläkään.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Docventures 2020 -kirjavinkit

Artikkeli 22.9.2020
Helmet-kirjasto ja Kirjasampo.fi sammuttavat tiedonjanoasi yhdessä Docventures-dokumenttielokuvasarjan kanssa! Olemme keränneet kauden neljään dokumenttiin sopivat kirjasuositukset, joista voit ammentaa lisää tietoa elokuvan jälkeen.

Botnia-palkinnon ehdokkaat 2020 julkistettu

Ajankohtaista 8.9.2020
Oulun kirjailijaseuran Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2020 on julkistettu. Ehdolla on kahdeksan teosta eri kirjallisuudenlajeista.

Risto Isomäki Seppo Puttosen haastattelussa

Video
Seppo Puttonen käy läpi Isomäen työskentelyä ilmastonmuutoksen torjumisen, kehitysyhteistyön terveysprojektien ja pandemioiden vastaisen toiminnan parissa. Miltä näyttää tulevaisuus, jos jatkamme nykymenoa? Voit katsoa lisää kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa Kirjastokaistalta.

Tove Jansson 1970

Video

Tove Janssonin syntymäpäivästä 9.8. tulee uusi liputuspäivä. Vuonna 1970 kerääntyi joukko eri alojen taiteilijoita Janssonin ateljeeseen Helsinkiin viettämään iltaa viinin, ruoan ja laulun merkeissä.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.