Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Nainen parvekkeella

Täky 11.6.2020
Hyvää dekkariviikkoa! Kesäisiin tunnelmiin sopii Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen romaani Nainen parvekkeella (Bazar 2016), joka kietoutuu Albert Edelfeltin taulun ympärille. Nuoren dokumenttiohjaajan ja iäkkään taidekeräilijän välille syntyy vilkas kirjeenvaihto. Dokumentaristi matkustaa Pariisiin, mutta pian alkaa tapahtua outoja. Toisessa aikatasossa seurataan Edelfeltin elämää Pariisissa 1884. "Kokonaisuus on viihdyttävä: näppärästi...

Kirjahyllyt

Yhdysvaltojen rotusyrjintä kaunokirjallisuudessa

Kirjahylly
Rakenteellisen rasismin historia ulottuu Yhdysvalloissa vuosisatojen taakse, ja oikeuksien saaminen on vaatinut paljon kamppailua. Perillä ei tasa-arvon suhteen olla vieläkään.

Tähtifantasia-ehdokkaat 2020

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry on valinnut ehdokkaat Tähtifantasia-palkinnon saajaksi.

Psykologisen romaanin klassikoita e-kirjoina

Kirjahylly
Tähän hyllyyn on koottu psykologisia romaaneja, joiden parissa voit uppoutua mielen ja ihmissuhteiden kiemuroihin. Katso hyllystä ohjeet vapaasti käytettävien e-kirjojen lukemiseen.

Tartuntataudit kirjallisuudessa

Kirjahylly
Tartuntataudit ovat inspiroineet kirjailijoita monin tavoin. Tässä kirjahyllyssä on romaaneja erilaisista epidemioista ja pandemioista, niin historiallisista kuin kuvitelluistakin.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Essee: Nainen panemassa

Artikkeli 16.6.2020
"Annoin Emmi-Liia Sjöholmin teokselle uuden mahdollisuuden. Ensimmäisellä lukukerralla kokemukseni oli lattea, toisella kerralla löysin siitä paljon kiinnostavaa. Havaitsin esimerkiksi, että kirjassa nimettömäksi jäävä päähenkilö on tunnustuksellisuuden genressä poikkeuksellinen."

Tanssiva karhu -palkinto 2020 Matti Kangaskoskelle, Kääntäjäkarhu Leevi Lehdolle

Ajankohtaista 3.7.2020
Ylen Tanssiva karhu- ja Kääntäjäkarhu-palkinnot jaettiin Kulttuuriykkösessä 2.7.2020. Tanssiva karhu -palkinnon sai Matti Kangaskoski kokoelmastaan...

Risto Isomäki Seppo Puttosen haastattelussa

Video
Risto Isomäki pohtii kirjassaan Mitä koronapandemian jälkeen (Into, 2020) antaako koronapandemia meille mahdollisuuden ratkaista suurimmat haasteemme ja onko ihmiskunnan mahdollista kääntää valtava katastrofi voitokseen. Isomäki oli Seppo Puttosen haastateltavana 26.5.2020. Voit katsoa lisää kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa Kirjastokaistalta.

Maria Jotuni 140 v.

Video

Maria Jotunin syntymästä on 9.4. kulunut 140 vuotta. Hänen novelliinsa perustuva tv-näytelmä Martinin rikos kuvattiin 1980. Kyseessä on kertomus perheestä, jossa jokainen sukupolvi on tehnyt vääriä valintoja. Julkisivu on pidettävä pystyssä, vaikka hinta on kova.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt