Etusivu

Haku

Kirjavinkit ja -hyllyt

Levoton oksa, keinuva sydän

Täky 19.1.2022
Runoilija Leif Färdingin (1951-1983) neljäs kokoelma Levoton oksa, keinuva sydän (WSOY 1977) on nuorena kuolleen kirjailijan teoksista ehkä koskettavin. Färdingiä on monesti pidetty hippisukupolven runoilijana, jonka herkät ja niukat miniatyyrirunot heijastivat aikakauden henkistynyttä yhteyttä itämaiseen ajatteluun ja toisaalta nuoren miehen kapinaa normielämää kohtaan. Hänen runoutensa oli kuitenkin riisuttu politiikasta ja kantaaottavuudesta...

Kirjahyllyt

Tähtivaeltaja-palkintoehdokkaat 2022

Kirjahylly
Helsingin Science Fiction Seura ry:n Tähtivaeltaja-palkinnon ehdokaslista on julkistettu. Palkinto luovutetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle.

Tiiliskivi-palkinnon finalistit 2021

Kirjahylly
Tiiliskivi-palkinnon finalistiteokset vuodelta 2021 on valittu.

Runeberg-palkintoehdokkaat 2022

Kirjahylly
Kymmenen Runeberg-palkintoehdokasta on julkistettu 9.12.2021. Ehdokkaat valikoituivat 284 teoksen joukosta, ja mukana on romaaneja, runoteoksia ja yksi esseekokoelma.

Jarl Hellemann -palkintoehdokkaat 2021

Kirjahylly
Jarl Hellemann -palkinto on kustannusosakeyhtiö Tammen perustama palkinto, joka myönnetään vuoden parhaalle käännöskirjalle. Ehdolla on tänä vuonna viisi teosta.

Savonia-ehdokkaat 2021

Kirjahylly
Kuopion kaupungin Savonia-kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain tunnustuspalkintona savolaiselle kirjailijalle kyseisenä vuonna julkaistusta merkittävästä kaunokirjallisesta teoksesta. Tänä vuonna ehdolla on kuusi teosta.
1
2
3
4
5

Lukijoiden omat kirjahyllyt

Ajankohtaista

Kirjauutuuksia – kevät 2022

Artikkeli 10.1.2022
Kevään uutuuskirjoja on nyt ennakkoesittelyssä Kirjasammossa, ja toimituksen kokoama listaus sisältää 70 teosta.

Lauri Jäntin säätiö on palkinnut merkittäviä tietokirjoja

Ajankohtaista 26.1.2022
Lauri Jäntin säätiö on myöntänyt tämän vuoden Tieto-Lauri-palkinnon Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun kirjalle Aika matka! (Into 2021) ja Lauri Jäntin -tietokirjapalkinnon J. Sakari Salosen teokselle Viisi maailmanloppua (Gaudeamus 2021).

Suomentajat lukijoiden luo osa 12 - Klassikot kääntäjien käsissä

Video

Suomentajat Kersti Juva ja Juhani Lindholm keskustelevat klassikoiden kääntämisestä. Mitä tarkoittaa klassikko, ja miksi sellaisen suomentaminen on erilaista kuin muun kirjallisuuden? Entä miksi jo suomennettuja teoksia suomennetaan uudelleen. 

Nainen ja metsä: Eeva Kilpi

Video

Vuonna 1979 Eeva Kilvestä tehtiin ohjelma nimeltä Nainen ja metsä, jossa liikutaan eteläsavolaisessa metsässä. Kilpi kertoo, mitä metsä merkitsee hänelle ja erityisesti kirjailijan työlle.

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa

Muut sisällöt

Selaile sisältöjä

Genret, kirjailijat, tietokirjat, e-kirjat, palkintosarjat ym.

Aikalaisarviot

Arvostelevan Kirjaluettelon arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista vuosilta 1922–1988.