Botnia-palkinto 2019 Tommi Kinnuselle

Ajankohtaista
23.10.2019

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Vuoden 2019 Botnia-kirjallisuuspalkinnon sai Tommi Kinnunen romaanistaan Pintti (WSOY 2018). Palkintoraadin perusteluista: "Lukiessa tuntuu välillä, kuin seuraisi kaikkea sitä omin silmin, ja tässä onkin kirjailijan vaade: sinun pitää kokeman kaikki se, mitä kukin kuvatuista. Kinnusen kerronnan taidokkuus pakottaa joissakin kohdin laskemaan teoksen käsistä: on pysähdyttävä hetkeksi ja annettava pulssin tyyntyä. Toisessa kohdin sen tekee, koska on annettava juuri luetun kuin tuoksua ympärillä."

Botnia-palkinto myönnetään kirjalliselle teokselle, jonka tekijä asuu Pohjois-Pohjanmaalla tai on sieltä kotoisin. Se on arvoltaan 10 000 euroa. Palkintoraatiin kuuluivat tänä vuonna professori Sanna Karkulehto (pj.), tutkija Kasimir Sandbacka (varapj.), kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho (siht.), tutkija, yliopettaja Satu Koho, toimittaja Pia Kaitasuo, kirjabloggaaja Simo Sahlman ja myymäläpäällikkö Heli Helenius. Palkintoa jakaa Oulun kirjailijaseura.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoja:
Kaleva: Oulun kirjailijaseuran Botnia-palkinto Tommi Kinnuselle – palkittu Pintti-romaani kertoo kolmen sisaruksen elämästä kolmen päivän aikana
Oulun kirjailijaseura: Botnia-palkinnossa taas Kuusamo-twist – voittajaksi nousi Tommi Kinnusen Pintti
Kirjasampo: Botnia-palkinnon ehdokkaat 2019


Kirjailijakuva: WSOY / Jussi Vierimaa