Kirjasampo.fi hakee kirjallisuusesseitä julkaistavaksi syksyllä 2023

Ajankohtaista
4.5.2023

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

HUOM. Haku on päättynyt 4.6.2023!

Suunnitteletko kirjallisuusesseen kirjoittamista? Onko mielessäsi kiinnostava idea, mutta julkaisupaikka puuttuu vielä? Kirjasampo.fi-palvelu etsii kolmea esseetä julkaistavaksi syksyllä 2023. Tekstien aiheiden on tavalla tai toisella liityttävä kirjallisuuteen. Esseet julkaistaan Kirjasammon suomenkielisessä aikuisten kirjallisuuden osiossa, joten niiden toivotaan käsittelevän erityisesti suomeksi julkaistua (joko alkukielistä tai käännettyä), aikuisille suunnattua kirjallisuutta.

Lähetä ehdotuksesi tekstistä sähköpostitse osoitteeseen henriika.tulivirta(at)hel.fi, ja kirjoita viestin otsikoksi ”Kirjasammon esseehaku 2023”. Liitä mukaan Word- tai PDF-tiedostona esseen suunnitelma, eli maksimissaan yhden A4-sivun mittainen selostus tekstin aiheesta ja tematiikasta, näkökulmasta, käsiteltävistä teoksista. Liitä tiedostona myös tekstinäyte aiemmin kirjoittamastasi esseestä, kritiikistä, kirjablogitekstistä tai muusta yleistajuisesta artikkelista. Voit lähettää myös linkin verkossa julkaistuun tekstiisi. Lisää sähköpostin viestikenttään yhteystietosi (nimi, sähköposti ja puhelinnumero). Älä kirjoita nimeäsi tai muita yhteystietojasi Word- tai PDF-muotoiseen esseesuunnitelmaasi! Kirjasammon toimitus valitsee lähetettyjen ideoiden joukosta syksyllä julkaistavat tekstit. Voit lähettää viestissäsi useamman eri esseeidean, mutta julkaisemme vain yhden tekstin kultakin kolmelta julkaistavaksi valitulta kirjoittajalta. Valmiiden esseiden pituus on 5–15 sivua (n. 12 000 – 35 000 merkkiä), ja tekstistä maksetaan kirjoittajalle 500 euron palkkio. Esseet julkaistaan Kirjasammossa syys–joulukuussa, ja ajankohdasta sovitaan tarkemmin kirjoittajien kanssa, kun julkaisemisesta on päätetty.

Lähetä esseeideasi viimeistään sunnuntaina 4.6.2023. Tämän jälkeen saapuneita viestejä ei oteta haussa huomioon. Julkaistavaksi valituille kirjoittajille ilmoitetaan 14.6. mennessä. Kirjasammon toimittaja toimii tekstien editorina niiden työstämisvaiheessa.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Kirjoja rivissä