Keskustelu

Osallistu kommentointiin teossivulla.

Sipoonjoki 7C

24.4.2015

      Bree Tannerin lyhyt elämä
           Stephenie Meyer

Kirja kertoo Bree Tannerista, nuoresta vastasyntyneestä vampyyristä, Victorian vampyyriarmeijan jäsenestä. Armeijan on tarkoitus tuhota Victorian viholliset, Cullenit ja Bellan. Bree asuu muun armeijan kanssa Seattlen lähellä, millon missäkin. Riley, johtava vampyyri, päästää osan öisin metsästämään, ja sillä aikaa muut kinastelevat vampyyrit ovat saattaneet tuhota talon, jolloin muutetaan taas uuteen pieneen mökkiin. Bree päästettiin metsästämään Diegon, Rileyn luottovamppyyrin, ja Raoulin tyhmien veljesten kanssa. Kun Bree siivoaa Raoulien veljesten jälkiä Diegon kanssa, he ystävystyvät. Kun he ovat palaamassa asunnolle, he huomaavat sen olevan palanut. Muut olivat liikkuneet uuteen paikkaan. Bree ja Diego eivät ehtisi löytää heitä ennen auringonnousua, jolloin he palaisivat tomuksi. He menevät yöksi Diegon salaiseen luolaan. Heidän mietittyään, he tajuavat, että he eivät ole luotu turhan takia, ja Riley valehtelee heille monista asioista. Seuraavana iltana kun jotkut pääsevät taas metsästämään, Bree ja Diego lähtevät Rileyn perään. Suunnitelmissa oli, että Diego kertoo Rileylle, ettei auringonvalo polta vamppyyrejä tuhkaksi. Bree palaa talolle ja Diego juttelee Rileylle. Pitkään Bree odottaa Diegoa ja Rileytä, mutta myöhemmin vain Riley palaa. Taisteluun kouluttautuminen alkaa, ja Riley kertoo, että Diego odottaa taistelupaikalla Breetä. Paikalla Diego ei odotakaan, ja vamppyyriarmeija häviää taistelun. Ainoa selvinnyt on Bree, ja vastustajat lupaavat pitää hänestä huolta, jos hän hillitsee itsensä. Volturit tulevat paikalle juttelemaan Culleneille ja tekevät päätöksen ja Bree tapetaan.

Tykkäsin kirjasta kovasti, se oli tarpeeksi kiinnostava ja sen jaksoi lukea helposti. En muuttaisi mitään, tykkään siitä tälläisenään. Suosittelen lukemaan, varsinkin, jos on lukenut Twilighteja ja tykännyt niistä.

Sivupiirin käyttäjän arvio

22.1.2015

Bree on vastasyntynyt vampyyri, joka elää suuressa ja levottomassa laumassa. Lauma koostuu eri-ikäisistä vastasyntyneistä vampyyreistä, jotka eivät tule toimeen keskenään. Lauma elää päivisin jonkin talon kellarissa ja käy öisin saalistamassa pahaa arvaamattomia ihmisiä. Laumaa johtaa nuori Riley, joka on lauman luojan käskyläinen. Vampyyrilauman luoja ei halua paljastaa henkilöllisyyttään vastasyntyneille. Eikä muitakaan suunnitelmiaan, mitä hänellä on lauman varalle.

Yhdessä Diegon kanssa Bree saa selville asioita, jotka heiltä on kovasti haluttu salata. He alkavat selvitellä asioita ja huomaavat joutuvansa syvälle valheiden verkkoon. Viimein paljastuu, miksi ja mistä heille on niin taitavasti valehdeltu.

Kaikki jotka ovat lukeneet Epäilys-romaanin, tietävät miten Breen lopulta käy, mutta on mielenkiintoista lukea mitä loppua ennen tapahtui. Bree on helposti samaistuttava tyttö, jolla on menneisyys ja joka haluaa säilyä hengissä kamalassa laumassa. Breestä saa aivan eri kuvan luettuaan tämän teoksen, kuin mitä Epäilyksestä jäi käteen. (Anom / Sivupiiri)