Kiitos kirjasta -palkinto Maria Turtschaninoffille

Ajankohtaista
25.4.2023

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Vuoden 2023 Kiitos kirjasta -palkinto on myönnetty Maria Turtschaninoffille kirjasta Suomaa (Tammi 2022, suom. Sirkka-Liisa Sjöblom). Palkinnon jakaa vuosittain Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry.  Palkinto luovutetaan kotimaiselle kirjailijalle, jonka edellisenä vuonna ilmestynyt suomen- tai ruotsinkielinen kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava.

Palkintoraati perusteli valintaansa:
”Turtschaninoff osaa ihmeellisellä tavalla rakentaa uniikkeja henkilöhahmoja, vaikka he vierailevatkin kirjassa vain yhden luvun verran. Suomalaisten ikiaikainen mutta nykyisin jo murenemassa oleva metsäsuhde onkin ajankohtainen ja sykähdyttävä teema. Suomaa on kaunis ja ajatuksia herättävä teos, joka on erityisen vaikuttava Turtschaninoffin ensimmäiseksi aikuisten romaaniksi”.

Palkintolautakuntaan kuuluivat tänä vuonna puheenjohtajana Laura Mälkiä Suomen kirjastoseurasta, jäseninä Essi Löytynoja (Suomen kirjastoseura), Markus Sainio (Vuoksen kirjakauppa INFO), Anna Vesterinen (Suonenjoen kirjakauppa Kipa) sekä Anne Ahlkvist ja Outi Iivonen Libro ry:sta.

Jukka Uotila / Kirjasampo

Lisätietoja:
Suomen kirjastoseura


Kirjailijakuva: Veikko Somerpuro / Tammi