Kirjasampo.fi hakee kirjallisuusesseitä julkaistavaksi

Ajankohtaista
29.4.2021

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Huom.: haku sulkeutunut 23.5.2021.

Suunnitteletko kirjallisuusesseen kirjoittamista? Onko mielessäsi kiinnostava idea, mutta julkaisupaikka puuttuu vielä? Kirjasampo.fi-palvelu etsii kolmea esseetä julkaistavaksi syksyllä 2021. Tekstien aiheiden on tavalla tai toisella liityttävä kirjallisuuteen. Esseet julkaistaan Kirjasammon suomenkielisessä aikuisten kirjallisuuden osiossa, joten niiden toivotaan käsittelevän erityisesti suomeksi julkaistua (joko alkukielistä tai käännettyä) aikuisille suunnattua kirjallisuutta.

Lähetä ehdotuksesi tekstistä sähköpostitse osoitteeseen tuomas.aitonurmi(at)kirjastot.fi, ja kirjoita viestin otsikoksi ”Kirjasammon esseehaku 2021”. Liitä mukaan Word- tai PDF-tiedostona esseen suunnitelma, eli maksimissaan yhden A4-sivun mittainen selostus tekstin aiheesta ja tematiikasta, näkökulmasta, käsiteltävistä teoksista. Liitä tiedostona myös tekstinäyte aiemmin kirjoittamastasi esseestä, kritiikistä, kirjablogitekstistä tai muusta yleistajuisesta artikkelista. Voit lähettää myös linkin verkossa julkaistuun tekstiisi. Lisää sähköpostin viestikenttään yhteystietosi (nimi, sähköposti ja puhelinnumero). Kirjasammon toimitus valitsee lähetettyjen ideoiden joukosta laadukkaimmat, ja julkaisemme syksyn aikana kolme esseetä. Voit lähettää viestissäsi useamman eri esseeidean, mutta julkaisemme vain yhden tekstin kultakin kolmelta julkaistavaksi valitulta kirjoittajalta. Valmiiden esseiden pituus on 5–15 sivua (n. 12 000 – 35 000 merkkiä), ja tekstistä maksetaan kirjoittajalle 500 euron palkkio. Esseet julkaistaan Kirjasammossa syys–marraskuussa, ja ajankohdasta sovitaan tarkemmin kirjoittajien kanssa, kun julkaisemisesta on päätetty.

Lähetä esseeideasi viimeistään sunnuntaina 23.5.2021. Tämän jälkeen saapuneita viestejä ei oteta haussa huomioon. Julkaistavaksi valituille kirjoittajille ilmoitetaan 1.6. mennessä. Kirjasammon toimittaja Tuomas Aitonurmi toimii tekstien editorina niiden työstämisvaiheessa.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo


Kuva: Syd Wachs / Unsplash