Koko kansa lukee 16.3.–13.4.2020

Ajankohtaista
9.3.2020

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Koko kansa lukee -kampanja tulee taas 16.3.–13.4.2020. Kirjastojen ja kustantajien yhteistyössä toteuttaman kampanjan aikana lähes minkä tahansa suomalaisen yleisen kirjaston kortin haltija voi tutustua kolmeen e-kirjaan rajoituksetta. Kampanjakirjat löytyvät mm. eKirjastosta, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. Löydät sieltä myös paljon muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa. Kampanjakirjoista yksi on suomenkielinen nuorille suunnattu ja kaksi aikuisille, suomeksi ja ruotsiksi.


Kampanjakirjat (linkit vievät kuvailutietoihin Kirjasammossa):


Hanna-Riikka Kuisma: Kerrostalo (Like
 2019)
Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeille (Otava 2019)

Karin Erlandsson: Missdåd (Schildts & Söderströms 2016)

Koska eri kirjastoilla on omat e-kirjavalikoimansa ja rajallinen määrä yhtäaikaisia lainausoikeuksia, suosittuun e-kirjaan ei tavallisesti heti pääse käsiksi. Yksi kampanjan eduista lainaajalle onkin varausjonon välttäminen. Tavoitteena on myös madaltaa kynnystä e-kirjojen käyttöön sekä edistää kirjastojen ja kustantajien yhteistyötä.

Kampanjakirjan lainaamiseen tarvitset vain käyttämäsi kirjaston kortin, verkkoyhteyden ja lukemiseen soveltuvan laitteen. Kirjoja voi käyttää monella tapaa: oman kirjaston sivujen kautta tai e-kirjasovelluksilla (Ellibs tai Biblio, ladattavissa puhelimen sovelluskaupasta), kirjat voi myös ladata omalle laitteelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Päivitys 30.3.: Kampanja-aikaa on pidennetty viikolla, alla olevassa kuvassa näkyy vielä alkuperäinen aika.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoja:
Kirjastot.fi:n tiedote
eKirjasto
Kirjastokaistan kampanjavideo

Finlandia-ehdokas Kerrostalo, ruotsinkielinen huippujännäri Missdåd, Topelius-voittaja Suomea lohikäärmeille. Viihdy e-kirjojen lumossa koko kampanjan ajan.