Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Temudzin-trilogia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ensimmäisessä kirjassa Palkkatappajan päiväkirja suomalainen uhkapeluri ottaa pelinimekseen Temudzin, Tsingis-kaanin mukaan. Kun pelivelat ovat jo niin suuret, että niistä oli mahdoton selvitä, Temudzin ryhtyy huumekuriiriksi. Ja kun alamäki alkaa lähestyä umpikujaa, hänet pelastaa espanjalainen Syntisten veljien veljeskunta. Uskonnon harjoittaminen toimii pelkkänä kulissina. Veljeskunta on peiteorganisaatio, jonka tarkoituksena on värvätä uusi palkkatappaja riveihinsä.

Toisessa kirjassa Tuhon avaimet veljeskunta muuttaa viinitilallisiksi Ranskaan unohtaakseen vanhan elämänsä. Historia kuitenkin vainoaa, ja ensimmäinen vihollinen on yritysjohtajien pedofiilirinki, joka on kaapannut veljeskuntalaisen siskontyttären. Mikään rangaistus ei ole riittävän suuri paskiaisille, jotka käyttävät hyväkseen lapsia.

Kolmannessa osassa Pelon kasvot valmistellaan täydenkuunjuhlaa uskonlahkossa, johon veljeskunnan arkkivihollinen, katolisen kirkon kardinaali Vermont on liittynyt saatuaan lähtöpassit Napolin arkkipiispan tehtävästä.
Lopussa selviää myös, miten käy amsterdamilaisen prostituoidun Heatherin, johon Temudzin ottaa yhteyttä veljeskunnan rivien harvennuttua ja palkkatappajan haaveillessa jo eläkepäivistä Australian Manly Beachillä.

(Reuna)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

606

Kustantaja

Lisätietoja

Käännös.