Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kalmakääryleitä murhakastikkeessa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lyonin gourmet-ravintolapiireissä ruoka maistuu krantummillekin. Gastronomialehden päätoimittaja Laure Grenadier kirjoittaa juttusarjaa Ranskan ruokapääkaupungista lukijoidensa ahmittavaksi. Yksi sarjaan haastatelluista on huippukokki Jérôme Thévenay; haastattelu jää miehen viimeiseksi. Kun tuoni alkaa korjata satoa muidenkin haastateltujen keskuudessa, Grenadier huomaa joutuneensa keskelle murhasarjaa.

Musiikkikirjailijana, muun muassa kiitetyn Django Reinhardt -elämäkerran tekijänä kunnostautunut Noël Balen on kotimaassaan Ranskassa myös arvostettu rikoskirjailija. Hän on ansioitunut myös teostensa televisioversioiden käsikirjoittajana. Balenin yhdessä puolisonsa Vanessa Barrotin kanssa luomassa dekkarissa klassiset rikoskirjallisuuden hyveet taitavasti rakennettuine juonenkäänteineen yhdistyvät gastronomisten nautintojen kuvailuun. Tästä herkusta voivat nyt suomalaislukijatkin nautiskella - turvallisen myrkyttömissä olosuhteissa. Einari Aaltosen suomennos on jälleen kerran herkullista laatutyötä.

(Aviador)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

198

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli