Wiipurin matka 1900 ja Seminaarista paluu 1906

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjassa 8-vuotas tyttö Maria Liisa ja hänen isänsä Antti Jantunen tekevät hevosella kaksi päivää kestävän matkan Antreasta Wiipurin torille myymään teurastettua juottovasikkaa, voita ja munia, jutellen Antrean murteella. Myös kesäkuinen luonto, erityisesti linnut, on näkyvästi ja kuuluvasti läsnä. Kirjan historiallinen, kansatieteellinen ja geologinen materiaali pohjautuu Mikkelin kansallisarkistosta kerättyihin tietoihin, haastatteluihin, lähdekirjallisuuteen ja karttoihin. Tervakoskella asuvan Saara Finnin aikaisemmat kirjat: Pientilan emäntä, Rahat vai henki, Suruvaippa (myös dramatisoitu) ja Valamo, sinisen kukan saari.

Kirjassa on 304 sivua, joista 78 sivua Wiipuria, 37 sivua Wiipurin maalaiskuntaa, alku ja loppu Antreaa. Myös 32 värikuvaa, 29 mustavalkeaa kuvaa ja 7 karttaa kuvaavat noita aikoja. Lähdeluettelo on 8-sivuinen.

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

303

Kustantaja

Lisätietoja

Wiipurin matka 1900 pohjautuu tekijän äidin muistoihin ja on alunperin nauhoitettu Karjalaisen perinteen työryhmän järjestämää Lapsuuteni Karjalassa - nimistä perinteenkeruukilpailua varten.