Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Saranapuolelta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Mitä jos kaikki menee pieleen! Jos niin käy, vedän itseni jojoksi. Aivan varmasti. Se on kuulemma kaikista kivuttomin keino tappaa itsensä.”

On heinäkuu ja Jessen 18-v syntymäpäivä. Illalla on tiedossa bileet ja seuraavana päivänä on tarkoitus lähteä reilaamaan parhaan ystävän Aleksin kanssa. Ennen matkaa, kenties illan bileissä, Jesse haluaisi kuitenkin lopettaa valheessa elämisen. Kertoa Aleksille, että on homo. Bileissä moni asia menee pieleen ja totuus paljastuu Aleksille aivan väärällä tavalla. Ystävyys ja luottamus joutuvat koetukselle.

Kuinka vaikeaa on elää valheessa? Entä kertoa kipeä totuus? Miltä tuntuu kun kaveri onkin jotain muuta mitä luuli?

Wilenius on onnistunut kirjoittamaan vaikeasta asiasta todella taitavasti. Kirjassa ei keskitytä pelkästään Jessen tunteisiin, myös nuorison tavallinen kesäpäivän- ja illanvietto saavat osansa.

(marikki / Sivupiiri)

- - -

On Jessen 18-vuotissyntymäpäivä. Huomenna odottaa lähtö parhaan ystävän kanssa Interrail-matkalle. Tänään Jesse on päättänyt kertoa Aleksille asian, joka on tehnyt tuloaan jo kauan: ""Aleksi, minä olen homo."" Sen voi kertoa monella eri tavalla, mutta mikään hetki ei tunnu olevan sopiva eikä mikään tapa oikea. Tavoite toteutuu hetkenä joka on väärä ja tavalla joka on huono. Jessen pahimmat pelot näyttävät käyvän toteen, ehkä ystävyyden varaan ei voinutkaan laskea tätä kaikkea. Henrik Wilenius debytoi huomiota herättäneellä klubisukupolven kuvauksella Levottomuuden loppu vuonna 2001. Saranapuolelta on hänen esikoisromaaninsa, joka vakuuttaa lukijansa luontevalla nuortenmiesten arjen kuvauksella. Humoristinen ja todenmakuinen perheen ja ystävien välinen huulenheitto ja kevyt kesäillan odotusten täyttämä tunnelma toimivat taustana Jessen epätiedon ja ahdistuksen tunteille tässä aiheeltaan ja käsittelytavaltaan harvinaislaatuisessa romaanissa.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

120

Kustantaja