Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Niskaan putoava taivas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Dystopiatarina heittää lukijansa kylmenneeseen Pohjolaan, aikaan suuren Muutoksen jälkeen. Luonnonvarat ovat loppuneet, jolla on arvatenkin valtava vaikutus ihmisten arkeen. 14-vuotias päähenkilö Tekla jää vanhempiensa sekoilun vuoksi selviämään viikoksi kaksin pikkuveljensä kanssa uuteen asuinpaikkaansa, jolloin pikkuveljen katoaminen muuttaa eläm entisestään. North End -trilogian ensimmäinen osa.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Niskaan putoava taivas aloittaa uuden North End -kirjasarjan. Kirjan pääosassa on 14-vuotias Tekla. Hän on muuttanut yhdessä perheensä kanssa pohjoiseen isän työn perässä. Perheen vanhemmat ovat eronneet ja he huolehtivat vuoroviikoin Teklasta sekä hänen pikkuveljestään Kaurista. Käy sekaannus ja sisarukset saavat viettää viikon ilman vanhempia.

Niskaan putoava taivas on North End -sarjan aloitusosa. Kirjan pääosassa on 14-vuotias Tekla. Hän on muuttanut yhdessä perheensä kanssa pohjoiseen isän työn perässä. Vanhemmat ovat eronneet ja he huolehtivat vuoroviikoin Teklasta sekä hänen pikkuveljestään Kaurista. Kirja alkaa siitä, kun vanhemmat ovat sekoittaneet hoitovuorot, eikä kumpikaan tule hoitamaan Teklaa ja Kauria. Tämä järjestely sopii Teklalle erittäin hyvin, nyt hän voi suunnitella rauhassa tulevia syntymäpäiväjuhliaan.

North Endissä ei ole helppoa. Tekla kaipaa kovasti entiseen elämäänsä ja kavereidensa luo. Niskaan putoava taivas on tarina tulevaisuudesta. Luonnonvarat ovat vähissä, tavaroita säännöstellään ja talvet ovat jäätävän kylmiä. Ihmisillä on käytössään uusia teknisiä laitteita ja lähes kaikki ovat autottomia. Kun Tekla alkaa huolehtia asioista kotona, hän antaa vahingossa viimeisetkin juparikot pois, näin kylmyys leviää myös kodin sisälle.

Viikko ei suju suunnitelmien mukaan. Kun Teklaa pääsee alkuun valehtelussa, uusia valheita syntyy koko ajan lisää. Tekla ei ole aivan saanut otetta uudesta elämästään. Tutustuminen uusiin ihmisiin tökkii ja pukeutuminen paksuihin talvivaatteisiin kauhistuttaa häntä. Viikon aikana Tekla saa monenlaista mietittäväkseen. North Endin suklaatehtaaseen tehdään isku ja lopulta Kauri katoaa. Kun Tekla alkaa etsiä veljeään, niin selviää, että maanalaiset tunnelit kätkevät sisäänsä jonkinlaisia salaisuuksia.

(Peppilotta / Sivupiiri)

- - -

Miltä tuntuisi maailma ilman ylenpalttista luonnonvarojen kulutusta, saastuttavia autoja ja orjuuttavaa halpatuotantoa? Maailma, jossa pakastimet ovat yhteisiä, Pohjola on kylmennyt jälleen ja vaatteita tuunataan uudelleen? Jossa jääkaapilla käynnit tallennetaan ja koulussa pidetään moraalitunteja? Tekla ja hänen pikkuveljensä Kauri asuvat tällaisessa maailmassa: North Endissä. Kun sisarusten vanhemmat sekoavat huoltajuusviikoissaan, vastuu pikkuveljestä kaatuu Teklan niskaan. Sitten North Endiin tehdään aktivisti-isku, ja Kauri katoaa.

Niskaan putoava taivas on yläkouluikäisen elämän ytimiä kutkuttavan nuortenkirjasarjan avaus. Raikkaalla tavalla se kuvaa haasteita tulevaisuuden maailmassa, joka toiselle on toiveiden täyttymys, toiselle ahdas ja pelottavakin.

(WSOY)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

258

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä