Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Surunsyöjät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Fantasiaromaani Surunsyöjät on kertomus koulutytöstä, Hope McKayasta, joka rakastuu koulun komeimpaan poikaan. Victor paljastuu surunsyöjäksi, joka on sukua sekä vampyyreille että enkeleille. Surunsyöjä on kuolematon ja hän pystyy liikkumaan ajatuksen voimalla samoin kuin enkelit. Ihmisten kyyneleitä tarvitseva surunsyöjä tavoittaa ihmisen juuri kuolinhetkellä.

Ihastuksen myötä Hopen elämä muuttuu, sitä alkaa hallita fantasiamaailman lait: surunsyöjä-poikaystävä on myyttinen olento, joka on yhtä aikaa nuori ja satoja vuosia vanha. Hope pääsee liikkumaan hänen mukanaan näkymättömästi kuin enkeli.

Fantasiasta huolimatta tarinan psykologinen realismi on oivaltavaa. Surunsyöjät lienee ensimmäinen kotimainen paranormaalista romantiikasta kertova teos, jonka keskiössä on yliluonnollisen todellisuuden rakentuminen ja sen tunkeutuminen arkielämään.

Romaanisarjasta tulee kolmeosainen.

Espoolainen Veera Laitinen käy tällä hetkellä peruskoulua ja viettää vapaa-aikansa tanssimalla, piirtämällä, soittamalla pianoa ja kirjoittamalla jatko-osaa Hopen tarinaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä