Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suuri aika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suuri Aika tapahtuu 2020-luvun alussa, jolloin kuolleista ihmisistä voidaan kloonata ns. kyberttejä, jotka muistuttavat eläneitä esikuviaan ulkonäöltään, ajatuksiltaan, käyttäytymiseltään, jopa moraaliltaan. YK:n suomalaisen pääsihteerin aloitteesta YK muodostaa YESDA-menetelmän (Yielding Evolution by Structuring Dense Algoritms) avulla edesmenneistä historian suurista valtiomiehistä Rauhanneuvoston laatimaan maailmalle Rauhansuunnitelma. YK-jäsenvaltioiden päämiehet saapuvat ESCUP-kokoukseen (Experimental Session for Creating Universal Peace) todistamaan Rauhanneuvoston avauskokousta ja ns. Kyberloton tulosten julkistamista. ESCUP juuttuu kyberttijohtajien ristiriitoihin ja elävien suurvaltajohtajien erimielisyyksiin.

Toimintaa varjostavat USA:n AWACS-vakoilukoneen tuho Tyynellämerellä, USA:n demokraattisen presidentin ja republikaanisen vastaehdokkaan vaalikamppailu sekä mystisen Unabomber II:n ”Rakastan elämää”- sabotaasi-iskut ja uhkavaatimukset YK:ssa ja New Yorkissa. New Yorkin ESCUP-tapahtumiin nivoutuu Lapissa tunturin laella egoutismi-talousteoriaan perustuvaa ESCUP-väitöskirjaa viimeistelevä Pääsihteerin poika. Pojan ja hänen teräväkielisen tyttöystävänsä mielipiteet ESCUPista välittyvät tosiaikaisina ESCUP-gallupiin osallistuvan Pojan GPS-lähettimestä niin kuvana kuin äänenäkin ESCUP-salien Globeholoihin aluksi vahingossa, sitten kyberttien vaatimuksesta koosteena.

Sivujuonteina tarinassa on Pääsihteerin sekä ESCUPissa ystävystyvien amerikkalaisen, venäläisen ja ranskalaisen julkimedin keskustelujen ja kiistojen yllättävät ja usein vastustamattoman herkulliset käänteet. Ironinen ja skeptinen Suuri Aika on samalla hauska ja loppuaan kohden huikean jännittäväksi muodostuva tarina, jossa on ripaus romantiikkaa ja erotiikkaa ja joka huipentuu omalla tavallaan onnelliseksi ”maailmanlopuksi”.
(http://tapaniriekkinen.com/3)

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

fantasiaromaani lähitulevaisuudesta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

358

Kustantaja