Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Annan sinulle maan

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

On vuosi 1052. Köyhä maalaispoika Martí Barbany saapuu Barcelonaan lunastamaan isänsä jättämää perintöä. Suuren rahasumman lisäksi Martí saa tehtävän: sotilaana työskennellyt isä haluaa, että poika käyttää osan rahoista niiden ihmisten hyväksi, joita isä on eläessään vahingoittanut. Martí tekee työtä käskettyä, mutta löytää samalla itsestään todellisen liikemiehen. Voimiaan säästelemättä hän kasvattaa omaisuuttaan, ja hänestä tulee tunnettu laivanvarustaja, jonka vaikutusvalta ulottuu pitkälle Välimeren tuolle puolen. Martín laivat kuljettavat myös lukijaa kauas Espanjan rajojen ulkopuolelle. Martín menestystä kuitenkin varjostaa hänen isäpuolensa Bernat, joka on pakkomielteisesti rakastunut Martín sydämen valittuun Laiaan ja on valmis tekemään kaikkensa pitääkseen nuorenparin erossa toisistaan.

Martín tarinan rinnalla kulkee kuvaus Barcelonan hallitsijoiden juonitteluista ja valtataisteluista. Pääosassa on tuittupäinen kreivi Ramón Berenguer I ja hänen intohimoinen rakkaussuhteensa toisen mahtimiehen vaimoon. Kreivin kevytkenkäinen käytös synnyttää suoranaisen myrskyn ja ajaa kaupungin sodan partaalle. Tarinan toinen keskushahmo, kreivin vaikutusvaltainen isoäiti Ermesenda rauhoittelee tilannetta parhaansa mukaan, mutta uutinen kreivin sopimattomasta suhteesta on kiirinyt Roomaan asti ja närkästyttänyt itse paavin.

(Bazar Kustannus)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Päivä painui mailleen. Viisi tuimaa, äkäistä ratsastajaa ravasi pyökkien reunustamaa polkua pitkin Empúriesin ja Gironan kreivikuntien rajalla.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

742

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

812

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä