Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Niin kauan kuin rakastat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Iris Savuvuori on renessanssitaiteilijoita tutkiva taidehistorioitsija, jonka ystävä tekee kummallisen löydön: erään suomalaisen museon arkistosta löytyy taulu, jonka alkuperästä ja yksityiskohdista on vaiettu harkiten. Iris sotkeutuu taulun arvoitukseen kokonaisvaltaisemmin kuin olisi koskaan voinut kuvitellakaan. Sekaantumista syventää hurmaava Nicholas Hill, huutokauppakamarin renessanssiasiantuntija, jolla on omat syynsä kiinnostua löydetystä maalauksesta – ja Iriksestä.

Samaan aikaan Suomessa tekee tutkimuksiaan John Wind, salaseuroihin erikoistunut okkultisti, joka on suomalaisen tutkijan avulla onnistunut pääsemään hyvin lähelle suuren arvoituksen ratkaisua. Arvoitukseen liittyy 1800-luvun suomalainen kuvataiteilija Marcus Ekvall ja tämän rakastettu, teatterin ja baletin maailmassa intohimoisesti elänyt Sergei. Ekvallin Sergeille osoittamilla kirjeillä ja Iriksen ystävän löytämällä naisen muotokuvalla on yhteys, joka on vaaraksi sitä tutkiville ihmisille.

Häikäilemättömät suunnitelmat ja taistelu totuuden hallitsemisesta ja hyödyntämisestä ajavat ihmisiä hurjiin tekoihin, eikä kukaan ole enää entisensä. Leonardo da Vincin ja muiden renessanssitaiteilijoiden salaperäisyyden verho kietoo sisäänsä syksyisen Helsingin ja sen tuulissa syvästi tuntevat henkilöhahmot.

Niin kauan kuin rakastat on oppineen kirjoittajan kiehtovaa kerrontaa, joka tuo mystiikan ja menneiden aikojen salaseurat elävästi ja viehkosti nykypäivään.

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Kaduille oli satanut ohut kerros lunta. Katulyhtyjen lepattavassa valossa se näytti kaupungin ylle hetkeksi sirotellulta hohtavalta hiekalta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

267