Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Hämeen hurjat

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tapani Baggen suosittujen, Hämeenlinnaan sijoittuvien rikosromaanien henkilöiden arkeen kuuluu vaikkapa päätyminen ikiuinnille Vanajan vesiin, trombin seurauksena marketin katolle tai räjähtävän huussin myötä taivaan tuuliin.
Julmassa maassa van-jengin nokkamies Izzy etsii kosto mielessään Allu Nygreniä, poliisin vasikkaa. Allu miettiin kuumeisesti pysyäkö kaidalla tiellä kun sellaista on tullut naisystävälle luvattua. Asiat mutkistuvat kun Allu saa vihiä suuresta kaappauksesta.
Mustassa taivaassa Hämeenlinnaan ilmestyy ruotsalaiseen rikollisliigaan kuuluva Ernesto, joka pakoilee synnyinkaupunkiinsa perässään hengittäviä torpedoja. Ernesto eli Erno lyöttytyy yhteen Allun kanssa
kohteena on vartiointiliikkeen varasto. Mutta ovatko Paukku-Arskalta hankitut aseet aivan ylimitoitettuja tälle keikalle?
Kummisedän hautajaisissa etsitään rikollispomon painavaa rahalaukkua, epäilläään horsmien sijalle kasvanutta kannabista ja vieraillaan dekkarikurssilla, jossa rikosylikomisario Kukkamäki yrittää kuvata tappavan tylsää poliisityötä. Mutta kun vanijengi Mustien enkelien pomon veljen ruumis pintautuu Vanajasta ja kuolleeksi luultu kummisetä ilmestyy kummittelemaan, alkaa hämeenlinnalainen dekkarisoppa olla valmis.
Tapani Bagge kutoo taitavasti monipolvisia ja rikkaita rikosvyyhtejä ja kohtelee konnia yhtä suurella ymmärryksellä kuin koukkuja. Romaanit ovat mustan huumorin surureunaista riemujuhlaa.
(Tammi)
Yhteisnide sisältää rikosromaanit Julma maa, Musta taivas ja Kummisedän hautajaiset.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
237
Lisätietoja
Teokset julkaistu aiemmin erikseen