Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuolleiden lelujen kesä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Espanjan Stieg Larsson vie elämää sykkivän Barcelonan synkkiin varjoihin.

Barcelona näyttää pimeän puolensa. Kauniit rantabulevardit ja Montjuïcin puutarhat kätkevät taakseen maailman, jossa etuoikeutettuja ja valtaansa väärin käyttäviä ei kukaan pane teoistaan vastuuseen.

Rikkaan perheen 19-vuotias poika Marc on pudonnut kotinsa ylimmän kerroksen ikkunasta juhannusjuhlien jälkeen. Toisin kuin ensin uskotaan, kyseessä ei ole onnettomuus eikä itsemurha.

Juttua alkaa tutkia pitkältä pakkolomalta poliisivoimiin palannut komisario Héctor Salgado, ja vähitellen alkaa paljastua vuosikausia jatkuneen hyväksikäytön ja laskelmoidun julmuuden mutkikas vyyhti.

Karismaattisen argentiinalaissyntyisen poliisin työtä tukahduttavan kuumassa Barcelonassa varjostaa hänen oma anteeksiantamaton erehdyksensä, mistä hän joutuu jälleen karvaasti maksamaan.
(Otava)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

En ole pitkään aikaan ajatellut Iristä enkä kesää, jona hän kuoli. Olen kai yrittänyt unohtaa sen kaiken, selviytyä siitä samalla tavalla kuin lapsuuteni painajaisista ja peloista. Ja nyt kun haluaisin muistaa, mieleeni nousee vain viimeinen päivä, kuin ne viimeiset kuvat olisivat pyyhkineet pois kaikki aiemmat.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

382

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä