Paha lapsi

Tyyppi

näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Paha lapsi on särkyvän perheen tarina, joka kerrotaan pienen pojan, Eetu Lintusen, näkökulmasta. Näytelmässä on surua ja toivoa, kauneutta ja ilkikurisuutta. Eetun varhaisessa lapsuudessa kaikki on valoisaa ja hyvin. Sitten eteisestä alkaa kuulua riidan ääniä öisin. Eräänä aamuna äiti on pakannut tavaransa ja lähtenyt pois. Aluksi yksinäisyys on pelottavaa, mutta pikkuhiljaa siitä tulee Eetun turvapaikka. Kun Eetun isän elämään ilmestyy uusi nainen, Eetu ei halua päästää enää ketään lähelleen. Äitipuoli ei löydä kontaktia sulkeutuneeseen lapseen ja alkaa vihata tätä. Hyvästä lapsesta tulee paha lapsi.
Näytelmä kertoo aiheesta, joka aikuisilta niin helposti unohtuu: miltä tuntui olla lapsi? Miltä tuntui, kun piti elää enimmäkseen käsittämättömässä maailmassa kokonaan ilman valtaa?
Teksti pysähtyy kuuntelemaan lapsen kokemusta ja haluaa kohdata myös jokaisen sisällä asuvan yksinjääneen lapsen. Lapsen elämänhalu ja kyky selviytyä ylivoimaisistakin tilanteista antaa toivoa myös aikuisille.
Anna Krogerus tunnetaan ajankohtaisista näytelmistään. Kirja kerrallaan -näytelmien sarjassa on aikaisemmin julkaistu Rakkaudesta minuun, Kuin ensimmäistä päivää ja Parhaissakin perheissä.

Kirjallisuudenlaji

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

viattomuuden puolustus

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

89

Kustantaja

Kieli