Vau, kuuma kinkku

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kauan on kärsitty ja kärsä ojossa tutkailtu maailman sekä parisuhteen kummallisuuksia. Ekonainen Viivin ja käyttösika Wagnerin, Juba Tuomolan luoman suomalaisten suosikkikaksikon parissa on viihdytty jo viisitoista kesää.

Juba itse toteaa, ettei pureskele liiaksi ideoitaan vaan antaa hahmoilleen lähes vapaat kädet toteuttaa itse itseään. Stripit siirtyvät alitajunnasta paperille. Yksi lukija näkee Viivin ja Wagnerin parisuhdetutkielmana, toinen nauraa Wagnerin estottomuudelle, kolmas hymyilee tunnistaessaan kaikuja omasta elämästään. Hahmot ovat vuosien aikana oppineet tukemaan toisiaan, ja kestävät hetkellisen eron, mutta pian huomaavat olevansa eksyksissä jos oma “vastakappale” puuttuu.

Tällä kertaa Wagner ottaa sikakantaa naisten “omalaatuisiin” toimiin, kuten kosmetiikan käyttöön ja siivousrutiineihin. Viivin niskaan puree toisinaan maailmantuska, mutta possupuolison maanläheisyys rauhoittaa. Viivi ja Wagner opastaa, miten toisen oikkujen hyväksyminen luo suhteelle kunnollisen perustan.

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

63

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä