Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hällä väliä huomisella

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Viisitoistavuotiaalla Dorialla on ongelmia. Siivoojaäidin palkka ei riitä juuri mihinkään, asuinlähiö on ankea, koulu on tylsää, poikaystävääkään ei ole, eikä mikään oikein kiinnosta. Isä on palannut Marokkoon ja mennyt uusiin naimisiin, koska Dorian äiti ei ole saanut poikaa.

Mutta Doria sinnittelee. Vaikkei elämä ole ruusuilla tanssimista, Dorian sarkastinen huumorintaju ja nokkeluus tekevät arjesta kertomisen arvoista. Ja pian Doria huomaa, että kohtaloonsa voi vaikuttaa ja asiat voivat myös muuttua...


Faïza Guène julkaisi tämän esikoisromaaninsa 19-vuotiaana. Heti ilmestymisensä jälkeen siitä tuli kriitikoiden suosikki, ja sitä myytiin yli 12 000 kappaletta muutamassa viikossa. Nyt kirja on käännetty jo kuudelle kielelle.
Guène aloittelee uraansa elokuvaohjaajana ja on kirjoittanut useita käsikirjoituksia. Päähenkilönsä tavoin hän asuu Pariisin lähiössä.
(Like)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Ankea kohtalo. Kohtalo on todella syvältä, koska sille ei voi mitään. Teitpä mitä tahansa, niin aina tulee turpaan. Äiti sanoo, että vaikka isä nyt jättikin meidät, niin se oli kirjoitettu. Meillä siitä käytetään sanaa mektub. Kohtalo on kuin käsikirjoitus leffaan, jossa me näytellään. Sääli vaan, että käsikirjoittaja on täysin lahjaton. Se ei osaa kertoa kauniita tarinoita.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

169

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

164

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä