Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkauden mahti

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani naisesta, joka ei voi antaa anteeksi rakastamalleen miehelle, mutta ei myöskään lakata rakastamasta tätä.
Romaani miehestä, joka uhraa rakkautensa velvollisuudelle. Eikä teko jätä häntä koskaan rauhaan.
Rakkauden mahti on inhimillinen, rikas romaani. Se on koskettava kuvaus rakkauden olemuksesta, mutta voimakkaana tulee esiin myös kysymys ihmisen moraalista: missä kulkee raja velvollisuuden ja omantunnon välillä.
Romaanin tapahtumat kattavat kahdenkymmenenkahdeksan vuoden ajanjakson. Ne saavat alkunsa Italian maaseudulla, huipentuvat vauraassa, kiireisessä Amerikassa, loppunäytös tapahtuu jälleen Italiassa.

Eletään vuotta 1944 saksalaisten miehittämässä Italiassa. Anna Miceli on rakastunut koko kokemattoman sydämensä antaumuksella saksalaiseen upseeriin Karl Krugeriin. Ennen amerikkalaisten tuloa Karl joutuu ampumisensa uhalla, osallistumaan paikallisen väestön kurinpalautukseen. Uhrien joukossa on sekä Annan isä että veli.
Saksalaisten vetäytyessä Anna jää vihan raastamaan odottamaan Karlin lasta. Karl ei tiedä lapsesta mitään.
Vuodet kuluvat. Anna on synnyttänyt lapsensa, löytänyt elämäänsä uuden miehen, avioitunut, muuttanut yhdysvaltoihin ja luonut siellä myös oman itsenäisen uran. Nuoruuden myrskyjen jälkeen Annan elämä on selkiintynyt, varjopaikkojakin siinä toki on: se ettei avioliitosta ole yhtään yhteistä lasta; luotettavan, ymmärtäväisen aviomiehen varhainen kuolema.
Sitten Anna ja Karl kohtaavat sattumalta. Kaksikymmentäkahdeksan vuotta kytenyt viha leimahtaa ilmiliekkiin ja Anna vaatii miestä tilille menneisyydestä: Krugerin on vastattava teoistaan natsirikollisena oikeuden edessä. Vasta nyt Karl saa tietää sen että hän on isä, Annan lapsen isä.
Mutta vihan alla Annan sydämessä asuu – on kaikki vuodet asunut – rakkaus. Oikeudenkäynti aloittaa uuden, tuskasta ja syyllisyydestä vapaan vaiheen heidän elämässään.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

463

Kääntäjä