Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jerusalemin sydän

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kriisin aikana tapahtumat tiivistyvät. Tässä romaanisarjan osassa, joka on jatkoa kirjoille Yömessu Jerusalemissa ja Jylinää Jerusalemissa, vyöryy lukijan editse viiden päivän dramaattinen jakso toukokuun lopulla 1948. Noihin päiviin sisältyy pelkoa ja rohkeutta, sankaruutta ja tappiota, juonittelua ja petosta, mutta myös lujittuvaa kiintymystä ja rakkautta.
Jerusalemin sydän on sen vanha kaupunki, jonka muurien sisällä ja ulkopuolella sekä syvyyksissä maan alla on käyty vuosituhantista kamppailua. Romaanisarjan yksi keskushenkilöistä, isoisä rabbi Lubetkin, näkee profeetallisesti, että jonakin päivänä sota loppuu, rauha koittaa, miekat taotaan vesureiksi. Mutta miten kaukana näyn toteutus vielä onkaan!
Bodie ja Brock Thoene liittävät todellisiin historian tapahtumiin juonen, joka pitää otteessaan. Sodan kuvauksen keskellä on suvantokohtia, lämmön ja toivon tuikahduksia. Seuraavana sarjassa ilmestyy teos Jerusalemin kirjakäärö.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Kuuma aavikkotuuli nousi idästä yhdessä auringon kanssa.
Tuuli, jota kutsuttiin nimellä Kamsin, vaikeroi piiritetyn Vanhankaupungin yllä lisäten kurjuutta entisestään. Sitä ei päässyt pakoon minnekään, sen alituiselta läsnäololta ei löytynyt suojaa. Ilma katukiveyksen yllä liikahteli ja värisi sen hehkussa. Hengitys oli vaivalloista. Elävät olennot heikkenivät liikkumattomiksi; jopa muurit ja kivet hohtivat ja vapisivat Kamsinin pyyhkäistessä niiden ohi. Pöly pyörteili ilmassa ja peitti kaiken harmaalla kalvolla. Keskipäivään mennessä taivas oli jähmettynyt haalean sinertävänvalkoiseksi usvakuvuksi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

384

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

357

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä