Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Me orvot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kolmikymmenluvun Englannissa Christopher Banks on maan tunnetuimpia rikosetsiviä ja hänen tapauksensa ovat Lontoon seurapiirien puheenaiheina. Näyttää siltä kuin hänen suuri unelmansa olisi käynyt toteen: jo asuessaan poikana Shanghaissa hän leikki toverinsa Akiran kanssa salapoliisia.
Mutta onko Christopherin ura sittenkään toiveiden täyttymys? Vai onko se vain yritys paikata säröä hänen elämässään, jonka aikaansai vanhempien salaperäinen katoaminen Shanghaissa? Maailman ajautuessa kohti suursotaa Christopherista näyttää yhä tärkeämmältä, että katoamistapaus on saatava ratkaistuksi.
Niinpä hän palaa Kaukoidän metropoliin, keskelle Kiinan ja Japanin välistä sotaa, suorittamaan tehtäväänsä. Hän tuntee kuitenkin saapuneensa outoon, mielettömään maailmaan, jota vääristää muukin kuin sota. Ja mitä kauemmin hän jatkaa etsintöjään, sitä arvoituksellisemmaksi ja unenomaisemmaksi kaikki käy.

Käyttäen hyväkseen rikoskirjallisuuden keinoja Ishiguro luo romaanissaan koskettavan kuvan häiriintyneestä mielestä, ihmisestä joka ei pääse pakoon lapsuuden trauman pitkää varjoa. Ihmisen yksinäisyyttä, hänen orpouttaan, kirjailija kuvaa pakahduttavasti.
(etulieve)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

418

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

352