Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rajatapaukset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Miksi tasostaan kuuluisaan yksityiskouluun oli otettu myös rajatapauksia? Kuten Peter, lastenkotilapsi, ja August, jota oli vartioitava yötä päivää.
Katarina oli sentään normaali vaikka hänkin oli orpo. Mutta juuri hän esitti ratkaisevan kysymyksen: Mitä on aika?
Aika lävisti koulupäivät kuin kapea lasitunneli, mutta ehkä tunnelista pääsisi pois. Sitä he yrittivät, Peter ja Katarina ja August. Ja silloin he ymmärsivät sen Suuren Suunnitelman joka oli tarkoitettu heidän omaksi parhaakseen.
Peter Høegin Rajatapaukset on ankaruudessaan kiehtova ja uskalias tutkielma lapsen kohtalosta taustana 1970-luvun suuren koulukokeilun valtapeli.
(takakansiteksti)
Teini-ikäisellä Peterillä on ongelma. Sen lisäksi, että hän on orpo ja elänyt koko ikänsä laitoksissa, hän ei ymmärrä, miten aika toimii. Mitä on aika? Rehtori Biehlin kovin ottein johtamassa sisäoppilaitoksessa aika on absoluuttinen, tiukasti lineaarisesti etenevä ja tarkalleen säännelty. Lukujärjestys on tehty valmiiksi koko kouluajaksi. Toisaalta aika tuntuu erilaiselta eri tilanteissa, se ei tunnu lainkaan samanlaiselta eri hetkinä. Muutenkin vaikuttaa oudolta, miksi Peterin kaltainen epämääräisen kouluhistorian omaava rajatapaus on muutaman muun samankaltaisen kanssa otettu oppilaaksi maineikkaaseen kouluun. Peter ystävystyy Katarinan ja Augustin kanssa, ja yhdessä he yrittävät päästä selville, mistä oikein on kyse.
(Kirjavinkit)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Me nousimme viidet portaat ylös kohti valoa ja jakauduimme kolmeentoista riviin kasvot kohti jumalaa, joka avaa aamun portit. Seurasi tauko, ja vasta sitten tuli Biehl.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

348

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252

Kustantaja

Kääntäjä