Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Puhumalla paras

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Stuart on tukeva ja mielikuvitukseton pankkiiri, pettymys kahdella jalalla, herra Keskinkertaisuus joka edelleen muistelee kernaasti kouluaikojaan ja muistaa pikkutarkasti kaiken paitsi oleellisen (tätä mieltä on Oliver). Stuart on juuri mennyt naimisiin Gillianin kanssa.
Oliver, Stuartin paras ystävä, on puolestaan sietämätön keikari, häilyvä boheemi joka puhuu kuin olisi nielaissut ranskalaisen sivistyssanakirjan, dandy jonka rinnalla Oscar Wildekin näyttäisi John Majorilta (Stuartin mukaan). Oliver on juuri havainnut rakastuneensa Gillianiin.
Gillian on kaunis ja passiivisella tavalla älykäs vanhojen maalausten kunnostaja, joka on tahtomattaan joutunut kahden ystävyksen kilpailun kohteeksi. Kuten sanottua, hän on Stuartin vaimo. Mutta kuinka kauan?

Julian Barnesin pirullisen hauskassa romaanissa nämä kolme henkilöä pääsevät kukin kertomaan oman versionsa merkillisestä kolmiodraamastaan. Heidän tarinansa lomittuvat, ne kommentoivat ja kiistävät toisiaan – samalla henkilökuvat mutkistuvat alun suoraviivaisista asetelmista. Kepeänä erehdyksen komediana alkava romaani tummuu ja syvenee uskottavaksi tutkielmaksi sydämen syövereistä.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

242

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

297

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä