Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Käenkukuntayöt

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
kansanrunokokoelmat
kokoomateokset
runokokoelmat
kuvaus
Neuvostoliiton Euroopan puoleisen osan koilliskulmassa elävien suomalais-ugrilaisten komien vanha kirjakieli luotiin jo 1300-luvulla. Komien kaunokirjallisuus kuitenkin juontuu viime vuosisadalta. Heidän merkittävin runoilijansa Ivan Kuratov oli Aleksis Kiven aikalainen. Lokakuun vallankumouksen jälkeen alkoi laaja-alainen oman kielen viljely. Komien aktiivisuus kielensä ja kirjallisuuden kehittämisessä on huomattava, onhan komia äidinkielenään puhuvia vain 327 000.

Komien runouden juuret ovat kansanrunossa. Heidän uudempi runoutensa on sosialistisen realismin mukaista. Tämän komien runouden esittelyn teksti on kaksikielinen. Komilaiseen runoon liitetty käännös pyrkii olemaan mahdollisimman uskollinen alkutekstille.

Kirja on tarkoitettu suomen sukukielten opiskelijoille ja harrastajille ja muillekkin Neuvostoliiton pienten vähemmistökansojen kulttuurista kiinnostuneille.

(Takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
196
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Lisätietoja
Teksti rinnakkain komin ja suomen kielellä.
Muu tekijä