Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sutten valtakunta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Ranskan oma Stephen King.” (VSD)

Eräänä aamuna pariisitar Anna Heymes ei tunnista omaa miestään. Häntä alkavat piinata muistikatkokset ja kammottavat harhanäyt. Anna pelkää tulevansa hulluksi ja hakeutuu tunnetun psykiatrin Mathilde Wilcraun hoitoon.
Samaan aikaan poliisi Paul Nerteaux metsästää sarjamurhaajaa, jonka uhreiksi on joutunut jo kolme naista. Tutkimukset vievät Paulin Pariisin maahanmuuttajien kortteleihin, joissa kuohuu tyynen pinnan alla. Täällä vallitsevat mafian lait, ja kaikki keinot ovat sallitut. Oppaakseen Paul saa poliisikonkari Jean-Louis Schifferin, joka tuntee maahanmuuttajien paikat kuin omat taskunsa.
Odottamattomat tapahtumat tuovat Annan ja poliisit yhteen, ja vähitellen Anna voi alkaa koota muistinsa palasia. Onko hänen kauhunäkyjensä ja murhien välillä jokin yhteys?
Sutten valtakunta on kuumeinen jännäri, joka vie lukijan matkalle kansainvälisen rikollisliigan toimintaan ja ihmismielen synkimpiin sopukoihin.
Romaanista on valmistunut elokuva, jonka pääosassa nähdään Jean Reno. Myös Grangén Purppuravirrat on ollut suosittu elokuvaversiona.

Ranskalainen kirjailija ja journalisti Jean-Christophe Grangé (s. 1961 Pariisissa) on taitava juonenkuljettaja ja jännityksen luoja, jota on verrattu muun muassa Patricia Cornwelliin, Mary Higgins Clarkiin ja Thomas Harrisiin. Hänen kansainvälinen läpimurtonsa Purppuravirrat (suom. 1999) sai RTL-Lire-palkinnon ja Inter-palkinnon 1998. Sitä on myyty Ranskassa yli puoli miljoonaa kappaletta.
Grangén romaani Haikaroiden arvoitus ilmestyi suomeksi vuonna 2001.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

436

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

440

Kustantaja

Kieli