Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kultaportaat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ote romaanista Kultaportaat

...

Maijun rohkea esitys ei saa Santtua sanattomaksi. Hellästi mies kohottaa tämän leukaa kädellään katsoessaan tätä syvälle silmiin ja kysyessään tältä teennäinen kiihko äänessään

- Eikö ole?

Mutta mitä näiden kahden välillä tämän jälkeen tulee tapahtumaan, se jää Minnalle arvoitukseksi, sillä siinä samassa hän huomaa Nilsin. Mies on pysähtynyt juttelemaan jonkun vanhemman naisen kanssa. Onneksi Nils ei vielä ole huomannut häntä. Tuskin huomaisikaan, jos hän heti lähtisi ulos, hän miettii. Ja niin hän ottaa käsilaukkunsa pöydältä ja nousee lähteäkseen.

Santtu tulkitsee hänen elkeensä siten, että hän alkoi tuntea itsensä kolmanneksi pyöräksi. Niinpä mies ilmoittaakin lähes juhlallisen oloisena

- No niin, arvon ladyt, nyt minun on todella palattava neuvotteluun. Mutta pidetään yhteyttä. Minä soitan teille.

- Älä nyt sinäkin lähde, Minna suostuttelee, - Älä suotta vaihda pöytää... Mulla on sovittu tapaaminen. Pitäisit Maijulle seuraa.

Maiju itse ei käske eikä kiellä. Hän vain mittailee Santtua suurilla silmillään. Ja tottahan se on, ettei tuon ilkikurisen silmäparin hehkua ilman vartijaa voi tänne nurkkapöydän hämärään kytemään jättää... Santun neuvotteluun palaaminen saa jäädä.

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kustantaja

Kieli