Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miljardin dollarin kauppa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

- Ensin ranskalaiset menivät saksalaisten puheille ja saivat heidät vakuuttuneiksi siitä, että EEC:n oli tullut aika ottaa valvontaansa maailman rahajärjestelmä. Yhdessä ne painostivat muut jäsenmaat taipumaan suunnitelmaan. Japsit, suuret ystävämme idässä, saivat vihiä siitä ja liittyivät viipymättä kerhoon.
- Entä se suunnitelma?
- Jäsenmaat kytkevät kaikki yhteistuumin valuuttansa kultaan.

Keskustelijat ovat Yhdysvaltain presidentti ja valtiovarainministeri. Dollari on vaarassa ja Valkoinen talo päättää toimia. Dollari on jälleen sidottava kultakantaan ja samalla kullan hintaa on nostettava. Suunnitelman on ehdottomasti pysyttävä salassa, jotta maailman kulta- ja valuuttamarkkinat eivät joutuisi kaaokseen, jotta keinottelijat eivät pääsisi keräämään miljardivoittoja, jotta Yhdysvaltain arvovalta ei romahtaisi. Mutta suunnitelma vuotaa, rikollisestikin. Lontoo, Zürich, Moskova, Tokio, Beirut, New York, Las Vegas - maailmanlaajuinen peli on alkanut. Huipulla tuulee, finanssimaailman mahdimiesten makea elämä on käymässä karvaaksi.

Tohtori Paul E. Erdman, 41, on amerikkalais-sveitsiläinen pankkimies, kansainvälisen valuutta- ja kultakaupan huipputuntija, jonka perustaman sveitsiläisen suurpankin nousu ja tuho on viime aikojen kuohuttavimpia tapahtumia suuren rahan maailmassa. Romaaninsa kirjoittamisen hän aloitti sveitsiläisessä vankilassa, jossa hän joutui istumaan kymmenen kuukautta pankkinsa konkurssin jälkeen. Häntä ei asetettu syytteeseen. (Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

246

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

206

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

245

Kieli

Kääntäjä