Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkautta ja kaalintaimia

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaksi toimeliasta tyttölasta Sirkku ja Tipsy päättää kesän tullen pudistaa kaupungin tomut jaloistaan ja hankkia kesämökin. Heidän lehti-ilmoitukseensa vastaa romukauppias, jolla on joutilas siirtolapuutarhamökki myytävänä. Kaupat lyödään enempää arvelematta lukkoon ja samalla hetkellä alkavat myös kumppanusten kommellukset. Siirtolapuutarhoissa ovat mökit tiheässä, ja kun toisella puolella on naapureina kaksi hauskannäköistä vapaata nuortamiestä, jotka ovat hiekkoja naiskauneudelle, ja toisella puolen topakan Saaran vielä heikompi Jalmari, voi tapahtua mitä hyvänsä…
(takakansiteksti)
Sirkku laahustaa onnettomana kaupunginkatuja. Puppe on pettänyt ja kihlannut toisen naisen. Saadakseen ajatuksilleen uuden suunnan Sirkku ostaa huonetoverinsa Tipsun kanssa vanhan siirtolapuutarhamökin. Siirtolapuutarhan elämään nuoret naiset saavat apua naapurimökkiä asuttavilta Hannulta ja Matilta. Ongelmia Sirkulle ja Tipsulle aiheuttavat niin vuotava katto, erilainen sisustusmaku, mansikkavarkaat kuin naapurin haravaan nojaileva Jalmari, jota tämän vaimo Saara vahtii mustasukkaisen haukan tavoin. Monien kommellusten jälkeen tytöt ovat valmiita tekemään välitilinpäätöksen siirtolapuutarhaelämästään.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
232
Kustantaja
Lisätietoja
Ilmestynyt myös sarjoissa PR-kirja ja Uusi Polva-sarja. Ilmestynyt myös selkokielisenä Hannele Laaksosen mukauttamana.