Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkausromaani

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rakkausromaani on kertomus Annikin ja Samuelin suuresta rakkaudesta. Mies antautuu naiselleen täydellisesti, ja nainen tuhoaa miehen tämän omaa oppia toteuttaen, ankarasti ja asialleen omistautuen: vahvemmin ei voi kukaan toista rakastaa.

”Kaikki oli ollut siihen saakka leikkiä.”

Nöyryytyksen, pakottamisen ja kiduttamisen kautta Samuelista, taiteen virkamiehestä, tulee täysin tahdoton naisensa edessä – häneltä riistetään niin ihmisarvo kuin miehuuskin. Samuel luovuttaa kaiken vallan Annikille, joka säälittä keksii uusia julmuuksia miehensä päänmenoksi.

”Miksi siedin kaikkea tätä? Siksi, että tottelemattomuudesta seurasi rangaistus."

Rakkausromaani on kirjailija Matti Mäkelän ensimmäinen romaani. Se on samalla ensimmäinen suomalainen sadomasokistinen rakkausromaani, jota on vaikea lukea kokematta ihmetyksen tunteita. Onko markiisi de Sade saanut pohjoisen vastineensa? Tätäkö on rakkaus?

”En ikinä jätä sinua. Palvon sinua kuolemaani saakka.”
(WSOY)


Rakkausromaani on ennen kaikkea Samuelin kirja. Se kertoo rakkaustarinan Samuelin ja Annikin välillä. Tästä tarinasta tulee Samuelin elämä, elämän alkukohta. Samuelilla oli myös ollut elämä ennen Annikkia, mutta sitä Samuel kuvaa seuraavasti: " Minulla oli myös toinen hieno elämä. Sen vietin Lailan kanssa, se on mielessäni elämäni loppuun saakka. Mutta kun muistelen sitä elämää, ihmettelen, onko se joskus ollut olemassa."

Suhde alkaa sattumalta, mutta Annikki alistaa Samuelin valtaansa niin tehokkaasti, ettei Samuel voi enää olla muiden kanssa. Annikista tulee pakkomielle ja alistumisesta kaikki kaikessa, ainoa oikea tapa olla olemassa. Rakkausromaani on raadollinen, groteski ja provosoiva kuvaus kahden ihmisen välisestä suhteesta. Totta se ei ole, kuten kirjailija aluksi ilmoittaa, se on fantasiaa.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

133

Kustantaja