Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

"Jetsulleen" sanoi fallesmannin Arvo

Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Sakari Pälsin poikajutelmista on sanottu:

”Päästessään kuvaamana lapsuutensa aikaista kyläyhteiskuntaa ja vielä vallattoman poikaviikarin näkökulmasta Pälsi osaa sekä tehdä kuvattavansa vallattoman, paikoin jopa hassunkurisen huvittavaksi ja kietoa tapahtumansa ja ihmisensä siihen kansanomaisesti suomalaiseen atmosfääriin, jonka tavoittamisessa hän on useissa muissakin teoksissaan osoittautunut mestariksi.”
(Suomen Akatemian jäsen, kirjailija Toivo Pekkanen Suomalaisessa Suomessa)

”Kertoja ja ’fallesmannin Arvon’, hänen ikätoverinsa, aivoituksissa monet aikuisten asiat esiintyvät usein varsin hullunkurisissa muodoissa. Nämä aivoitukset Pälsi osaa välittää jäljittelemättömän tuoreesti ja aidosti ja riemastuttavan huumoripitoisesti.”
(Suomen Sosialidemokraatti)

” – niistä kuvastaa tekijän kaikesta henkisestä pöhötaudista vapaa elämänkatsomus niin pienessä kuin isossakin asiallisuudessa. Nämä pojat jukopliuttaavat maailman asioiden johdosta niin remseesti, että ihmisten maailma hassutuksineen tulee humoristisen sattuvasti valaistuksi.”
(Turun Sanomat)
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
valikoima poikajuttuja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
186
Kustantaja
Kuvittaja