Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kanalin partaalta suolaisemmille vesille

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Meri ja laivat olivat aina kiinnostaneet Jaakkoa ja 16-vuotiaana hän toteutti haaveensa merille lähtemisestä. Se avasi pienen kaupungin nuorelle pojalle suuren ja ihmeellisen maailman. Hän sai käytännössä joskus kovassakin koulussa oppia, millaista on merielämä suolaisilla vesillä. Hän sai myös nähdä monta mielenkiintoista maata ja kokea monenlaisia seikkailuja vieraissa satamissa.
Merestä tuli Jaakon työmaa kymmeniksi vuosiksi. Hän aloitti meriuransa jungmannina ja päätti sen laivan päällikkönä. Välillä hän oli suorittanut perämiehen ja merikapteenin tutkinnot.
Jaakko Varimaan kirja kertoo elävällä ja havainnollisella tavalla elämästä suomalaisilla laivoilla 1950-luvulta 1970-luvulle. Se on samalla erinomainen kuvaus tuon aikakauden merenkulusta ja maailman menosta muutenkin.
Kirja perustuu kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin. Tapahtumat ovat tosia, vaikka kirja onkin kirjoitettu romaanin muotoon. Myös monille kirjan henkilöille löytyy esikuvia todellisuudesta.
Mielenkiintoista tekstiä elävöittää entisestään harvinainen ja monipuolinen kuvitus.
Uudenkaupungin merihistoriallinen yhdistys haluaa tämän kirjan kustantamisen myötä tukea suomalaisen merenkulkuperinteen tallentamista tuolta tärkeältä ajanjaksolta. Ajalta, joka on jo painumassa pääosin unholaan ja jonka tavat ovat ainakin paljolti muuttuneet. Kirja herättääkin varmasti monia nostalgisia muistoja varttuneissa merenkulkijoissa ja kannustaa toivottavasti nuoria merimies ammatin valintaan. Joka tapauksessa tämä kirja täytyy suomalaisesta merenkulusta, laivoista ja niiden väestä kiinnostuneiden lukea.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

meriromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

389

Kieli