Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Shike 1-2

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Shike 1: lohikäärmeiden aika
Jebusta on kasvatettu zinja, soturimunkki joka vetää vertoja kymmenelle samuraille. Luostari määrää hänen ensimmäiseksi tehtäväkseen ylhäisen morsiamen saattamisen häihin. Vaarojen täyttämällä matkalla Jebu ja Taniko rakastuvat syvästi toisiinsa. Kohtalo heittää heidät vastakkaisille puolille siinä verisessä kamppailussa jota Punaisen lohikäärmeen ja Valkoisen lohikäärmeen klaanit käyvät 1200-luvun Japanin herruudesta. Jebu taistelee vuodesta toiseen iskien lyhyellä zinja-miekallaan saaliikseen satoja samuraimiekkoja. Aitona zinjana hän ei pelkää mitään taivaan alla, eikä mikään merkitse hänelle mitään – paitsi Taniko. Karma on liittänyt rakastavaisten kohtalot yhteen ja johdattaa heidät vihdoin Kublai-kaanin valtakuntaan. Mutta yhä uudestaan Jebu joutuu tuottamaan rakastetulleen tuskaa…
(takakansiteksti)
Shike 2: Karman kehä
Japania koetellut sota taukoaa, kun Valkoisen lohikäärmeen samurait viipyvät mongolien valtakunnassa oppimassa uusia sotataitoja. Palattuaan he päällikkönsä Yukion ja soturimunkki Jebun johdolla murskaavat Punaisen lohikäärmeen klaanin. mutta verinen mielivalta maassa jatkuu Yukion velipuolen julistettua itsensä Shoguniksi.
Kaunis ja älykäs Taniko seuraa sotaretkillä mukana ja ohjaa tapahtumia siellä missä käytetään valtaa. Karma on liittänyt Tanikon ja Jebun kohtalot yhteen, mutta ei salli heille tavallista rakastavaisten osaa. Zinja-veljeskunnan jäsenenä Jebun on oltava valmis kohtaamaan tuho ja kuolema – joka nyt tuntuu uhkaavan koko valtakuntaa Kublai-kaanin tuhansien sotalaivojen lähestyessä Pyhiä Saaria.
Shike, karman kehä on jatkoa teokselle Shike, lohikäärmeiden aika ja kuvaa Japanin 1200-luvun kuohuvan värikästä historiaa.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
439
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Nimi
Alanimeke
karman kehä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
407
Kääntäjä
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
445
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Nimi
Alanimeke
lohikäärmeiden aika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
396
Kääntäjä
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä