Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lemmikkieläin

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lemmikkieläimessä upporikas kaupungin omistaja palkkaa rutiköyhän perheenisän muuttamaan olohuoneeseensa viihtyisästi sisustettuun lasihäkkiin. Mustavalkotelevision aikakaudella ilmestynyt antiutopia näkee kauas ja puhuttelee edelleen - varsinkin juuri nyt, todellisen taantuman ja tosi-tv:n, julkisen elukkamaisuuden aikana.
Upporikas kaupungin omistaja A. Johnson houkuttelee rutiköyhän perheenisän Fr. Jacobin kummalliseen tehtävään, josta on kuitenkin luvassa huomattava palkkio. Mitä ihmettä suunnattoman rikkaalta A. Johnsonilta vielä puuttuu?

50 000 killinkiä vastaan Johnson haluaa ilmielävän ihmisen lemmikkieläimekseen. Niin Fr. Jacob muuttaa asumaan toimeksiantajansa olohuoneeseen, viihtyisästi sisustettuun lasihäkkiin. Ennenkuulumaton tapaus ei toki voi olla herättämättä muiden kanssaihmisten huolta ja huomiota...

Lemmikkieläin on Huovisen merkittävimpiä, vahvasti lukijan omiin tulkintoihin vetoavia teoksia. Sitä on pidetty tutkielmana elämäntyylimme ja arvojemme luonnottomuudesta, huxleymaisena varoituksena taloudellisen ja poliittisen vallan turmelevuudesta, vieläpä raporttina menestyskirjailijan asemasta.
(WSOY)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

fantasia ihmisistäni

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

168

Kustantaja

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Kotimaiset valiot -sarjassa ja kokoomateoksessa Kootut teokset osa 4 sekä yhteisniteenä novellin Valmismatka kanssa (WSOY 2009).

Osana julkaisua