Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Reality show

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Asianajaja Bosse Lönnholmilla on kaikki ulkoapäin suorastaan erinomaisesti. Hänellä on ihana vaimo ja lahjakas tytär, joka on parhaillaan vaihto-oppilaana Australiassa. Lönnholm on osakkaana perinteikkäässä asianajotoimistossa Stenvall, Broman & Walkama. Hän nauttii harrastuksestaan maalaamisesta, jolle järjestyy vielä kätevä paikka asianajotoimiston asiakkaan tyhjänä olevasta asunnosta etelä-Helsingistä.

Eräänä iltana Lönnholm tapaa baarissa kauniin naisen, Saran, joka kiinnostuu miehen maalausharrastuksesta ja pyytää tätä maalaamaan alastonkuvansa. Mies suostuu. Hiljalleen he ystävystyvät ja Sara pyytää Bossen kavaljeerikseen juorulehden naamiaisiin.

Jake Mäkinen on lanseerannut Suomeen uudentyyppisen julkaisun, juoruille, sensaatioille ja ilmiannoille perustuvan raflaavan viikkolehden. Lehti myy hyvin eikä Mäkiselle tuota ongelmia rakentaa juttuja löyhien vihjausten varaan.

Juhlissa lehden päätoimittaja Jake Mäkinen kiinnostuu seurapiirikärpäsen uudesta avecista, jonka kanssa hän olettaa naisella olevan suhde, ja heistä otetut valokuvat päätyvät juorulehteen. Bosse Lönnholmin elämä muuttuu kertaheitolla. Miten perhe reagoi juoruun? Entä asianajotoimisto? Onko Bosse Lönnholmilla enää mahdollisuutta saada takaisin entistä elämäänsä?

Johan Schmidtin uusi kärkevä ja jännittävä romaani kysyy ajankohtaisia moraalisia kysymyksiä. Missä kulkee yksityisen ja yleisen, henkilökohtaisen ja julkisen raja? Mitä kaikkea voidaan sanoa tai pelkästään vihjata sananvapauden nimissä? Samalla romaani kuvaa yhteiskuntaa murroksessa.

Hiekkaan piirretty on väkevä kertomus kahden maailman törmäämisestä. Onko vanhan ajan arvoilla - kuten toisten auttamisella ja yksityisyyden kunnioittamisella - sijaa tässä päivässä?
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

318

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kieli