Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Juurikaskuningatar

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Juurikaskuningatar alkaa kylmänä kevätaamuna 1930-luvun alussa. Kaksi orpolasta, Karl ja Mary Adare, saapuu tavaravaunussa pohjoisdakotalaiseen Argusin kaupunkiin etsimään kotia tätinsä luota, kun heidän äitinsä, kaunis Adelaide, on kadonnut taivaalle viiksekkään näytöslentäjän muassa.
Tästä alusta lähtee liikkeelle sukutarina, mutta niin epäsovinnainen kuin olla voi. Sisarukset kulkevat eri teitä: maanläheinen ja ponteva Mary – joka tosin aikaansaa ihmeitä – ottaa aikanaan tädin lihakaupan hoitoonsa, kun taas kaunis ja häilyvä Karl, ei tyydy arjen harmauteen, vaan kaipaa elämäänsä loistoa ja näyttävyyttä. Maryn ystävä ja apulainen, intiaanityttö Celestine, synnyttää Karlille Dot-tyttären. Wallace Pfefille, Argusin kauppakamarin puheenjohtajalle, on tarinassa varattu haltijakummin osa.
Neljänkymmenen vuoden ajan nämä henkilöt kertovat omasta elämästään, kukin omalla äänellään. Heidän tarinansa huipentuma, heidän kiihkeiden, ehkei aina niin kiitettävien pyrkimystensä täyttymys on Argusin Juurikasfestivaali ja sen kohokohta – Juurikaskuningattaren kruunaus.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

342

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

382