Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Dorén raamattu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Pienimuotoista suurta kirjallisuutta, Ruotsin nykykirjallisuuden ehdotonta huippua

Västerbottenin perukoilla, Avabergetin laella, istuu vanha mies ja sanelee kertomusta suuresta perheraamatusta, Dorén raamatusta. Sen pelottavat ja sanomattoman ihanat kuvat sisältävät kaiken mitä miehen omasta elämästä on sanottavaa: Luomisen. Karkotuksen paratiisista. Katumuksen. Armon. Elämänvalheen. Ja tietysti Isän.

”Minä olen aina saanut rakkautta osakseni”, hän huomauttaa. Tämä varmuus on antanut hänelle voimaa sanella tämän kirjan.

Mutta miksi hän ei kirjoita sitä? Hän ei osaa. Hän tuntee kirjallisuuden mutta ei kirjaimia. Koska hän ei opi lukemaan, hänet lähetetään heikkolahjaisten lasten kotiin - ”omaksi parhaakseen”, kuten hänen isänsä sanoo. Rakkauden kertomuksiin hän on saanut kuuntelemalla ja kuvia katsomalla, kuvaraamatusta joka hänellä oli lapsuudenkodissaan. Kun se tuhoutuu onnettomuudessa, ei auta muu kuin etsiä uusi- vai voisiko sen luoda uudelleen?

Dorén raamatun myötä Lindgren on saanut valmiiksi myyttisten kertomusten triptyykin, jonka muut osat ovat Kimalaisen mettä ja Pylssy. Kaikki kolme sijoittuvat kirjailijan kotiseudulle Västerbotteniin.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

227

Kustantaja

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika