Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ainoa poika

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Äiti oli ison talon tyttöjä. Osuutensa perittyään hän palstoitti rantansa, vuokrasi vaaransa ja teetti sisällä remontin: alakertaan baari, yläkertaan vierashuoneet. Oltiin matkailualalla. Ympärillä humisivat Karjalan metsät.
Juha vähän ihmetteli, kun äiti puhui naimisestaan virheenä ja miehestään nahjuksena. Ei isä ollut Loma-Pirttiä halunnutkaan, kuoli pois pian avaamisen jälkeen. Juha siinä sitten kasvoi pajatson kilinässä, kävi lukiota ja mietti maailmaa itsekseen.
Ja niin tuli juhannus, Tänä vuonna baarissa pidettiin häät, varuskunnassa veteraanijuhlat, käärme tapettiin ja kanala hajotettiin, SS-mies Pippurille kävi huonosti. Mutta tärkein tapahtui Juhan ja äidin välillä. Poika oli rakentanut itselleen omat mielipiteet ja etsi isänsä merkitystä. Se pakotti suhteet kotona uuteen vaiheeseen.

Raikas, hauska ja oivaltava kuvaus meidän tämänpäiväisestä sävelradiosuomestamme, keskikesän ihanuudesta ja ihmissuhteista, jotka ovat yhtä aikaa ihmeen avoimia ja monivivahteisia. Sirpa Vartiainen osaa todella ottaa lukijan matkaansa. Näin tuli uusi lahjakas kertoja kirjallisuuteemme.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

172