Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sjöman & Co

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Seppo ”Spiidi” ”Sjöman on parikymppinen sekakäyttäjä, joka asuu alkoholisoituneen isänsä kanssa Helsingin Koskelassa. Spiidi tutustuu naapurissa asuvaan huumeita käyttävään nuoreen naiseen, joka tuntee Spiidin tavoin rahaa tuottavien pikkurikosten kikat. Naapuri onnistuu kuitenkin astumaan väärän tahon varpaille, mikä aiheuttaa Spiidillekin ongelmia.

Arto ”Bossi” Laine on menestyvän huumeliigan johtaja. Liiketoimintaan tulee kuitenkin mutkia matkaan, kun kilpailija ahdistelee ja Bossi joutuu poliisin kiinnostuksen kohteeksi. Bostoniksi kutsuttu vanha ja kokenut poliisi selvittää Bossin ja Spiidin ympärille kietoutuvaa rikostapausta. Kuinka poliisin ja rikollisten kilpajuoksussa käy? Spiidin veli Timo ”Mertsu” Sjöman saa kunnian kertoa, kuinka tarina päättyy.

Hannu Vuorion Sjöman & Co. kertoo Helsingin alamaailmasta ja ihmiskohtaloista. Se valottaa samoja tapahtumia ja niiden etenemistä neljän eri henkilön silmin. Kukin uusi kertoja tuo tarinaan uuden näkökulman ja paljastaa lisää päähenkilöiden edesottamuksista. Tapahtumat sijoittuvat pääasiassa Helsinkiin, ja helsinkiläiset puhetavat ja sanasto nousevat kirjassa vahvasti esiin.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

268

Kustantaja

Kieli