Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valkoinen, kuiva kausi

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kirjallisuuden professori André Brink (s. 1935) on Etelä-Afrikan tunnetuin ja arvostetuin kirjailija, joka on saanut useita palkintoja teoksistaan, jotka käsittelevät mm. rotuongelmaa, ihmissuhteita ja yhteiskunnallista tilaa. André Brink on kansainvälistä mainetta nauttiva, mutta kotimaassaan kiistanalainen kertoja. Valkoinen, kuiva kausi on hänen kolmas suomennettu romaaninsa.

Romaanin näyttämönä on Johannesburg 1976, kuuluisien Soweton mellakoiden aikoihin. Valkoinen keski-ikäinen opettaja Ben Du Toit kuulee koulunsa mustan siivoojan, vanhan ystävänsä tehneen itsemurhan turvallisuuspoliisin huostassa. Mies oli mennyt poliisin luo kyselemään mellakoissa kadonneesta pojastaan ja joutunut pidätetyksi. Kiihtynyt Ben päättää selvittää totuuden ystävänsä kuolemasta. Kirjan juoni etenee jännittävästi kuin parhaassa salapoliisiromaanissa. Mitä enemmän Ben löytää todisteita turvallisuuspoliisin julmuudesta, sitä oudompia alkaa tapahtua hänen ennen niin tasaisessa elämässään. Ben kokee ensi kertaa, että hänen puhelujaan kuunnellaan, hänen liikkeitään varjostetaan…

Valkoiset työtoverit ja sukulaiset alkavat painostaa häntä lopettamaan ”järjettömät” tutkimuksensa. Ben huomaa, että yhtäkkiä hän ei enää tunne tätä yhteiskuntaa, jonka parissa on ikänsä elänyt.
(etulieve)
Valkoinen, kuiva kausi. Valkoinen opettaja kokee painajaismaisen tapahtumien ketjun ryhtyessään tutkimaan mustan ystävänsä kuolemaa Johannesburgissa Soweton mellakoiden aikana.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

358

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

359

Kustantaja