Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elävien ja kuolleitten kesä

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Nuoren miehen ruumis löytyy kirkkomaalta hautaristiin lävistyneenä. Konstaapeli Erik Viik ryhtyy tutkimaan tapausta. Hän tulee huomaamaan, että mukana on yliluonnollisia voimia…
Boris Hurtta on julkaissut useita kauhunovelleja suomalaisissa scifi-lehdissä. Hän on tullut tunnetuksi omaperäisestä tyylistään ja taitavasta, alan perinteitä kunnioittavasta aiheenkäsittelystä.
Kirjailijanimen Boris Hurtta takana on turkulainen poliisimies. Elävien ja kuolleitten kesä on hänen esikoisteoksensa.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Tekstinäyte
Kuuluiko sateen ja tuulen viuhinan välistä raskaita askelia kamarin notkuvalta permannolta? Oliko ilma tunkkaisempi ja viileämpi kuin eilen? Se oli kuin kuolleen hengähdys, jos kuollut voisi hengittää. Hän tarttui karmeihin ja nosti toisen jalkansa ikkunalaudalle ja silloin se tuli! Se syöksyi henki kiehuen ja kuristen kamarista kahdella loikalla yli lattian ja Tauno ennätti tuskin vaistota, että hänen takanaan oli muutakin kuin kauhu, ennenkuin se oli hänen kimpussaan.
Tauno Lindroos oli iso ja väkivahva mies ja painoi toistasataa kiloa, mutta hän oli peloissaan ja hänen ikkunapieliä pitelevät kätensä olivat hervottomat ja heikot. Niiden ote ei kestänyt hetkeäkään, kun hänet riuhtaistiin irti ja paiskattiin permantoon. Nasserin kallo sattui takaraivon alle ja murtui kipakasti räsähtäen ja terävät luunsirut upposivat hänen niskaansa.
Se oli kuitenkin vähäisin hänen huolistaan. Otus, joka oli kahareisin hänen päällään ja hamusi otetta hänen kurkustaan, oli jykevä takkuinen peikko. Luiset pihdit tarrautuivat Taunon kaulan ympärille ja alkoivat puristaa. Ne rutisivat ja painoivat niin, että veri pakkautui päähän ja silmiin, ja hän makasi kauhusta lamaantuneena kuunnellen veren suhinaa ja Valtosen sisarusten voitonriemuista ulinaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
197
Kustantaja