Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ei raketteja Murmanskiin

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Korpraali Vedeninin kohtalo on yksi sadoista julmista kohtaloista, jotka liittyvät yhteen toisen maailmansodan suurimmista ja tarkimmin varjelluista sotatoimista. Operaatio, joka saa nimekseen Tunturilinnoitus Ruija, käynnistetään kevättalvella 1942 Rastgaissan tunturilla Finnmarkissa, 157 kilometrin päässä Neuvostoliiton rajasta. Pääasiallinen vastuu linnoituksen rakentumisesta on SS-luutnantti Diestelhorstilla. Mutta hänkään ei täysin tiedä tehtävänsä tarkoitusta.

Operaatio Tunturilinnoitus ei koskaan ehtinyt vaikuttaa toisen maailmansodan kulkuun. Mutta kun tuhatvuotisen valtakunnan luhistumisesta oli kulunut 27 vuotta syksyllä 1972, kaksi Führerille kuolemaan asti uskollista miestä yrittää viedä päätökseen kesken jääneen operaation. Kolmannen maailmansodan syttyminen on kiinni vain sekunneista…

Tämä norjalainen trilleri on Forsythin tapaan rakennettu kansainvälinen jännitystarina, jossa taru liittyy saumattomasti totuuteen, ja jossa oma tehtävänsä on mm. vakoilujohtaja Rheinhard Gehlenillä, marsalkka Hermann Göringillä, ensimmäinen puoluesihteeri Nikita Hruštševilla ja lukuisilla sinisilmäisillä norjalaisilla, jotka tietäen tai tietämättään ovat mukana suuressa pelissä.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä