Reiskan kanssa Ranskassa ja sielunvaelluksella

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Juhani Mäkelä, joka on tullut tunnetuksi television ja kirjojen Satunnaisena Matkailijana, on monipuolinen kulkija. Hän on liikkunut junilla, autoilla, lentokoneilla ja laivoilla eri puolilla maailmaa. Se ei kuitenkaan kirjailijalle riitä; nyt hän vaeltaa halki aikojen. Myös hänen koiransa Reiska osoittautuu sielunvaeltajaksi – itse asiassa se kaiken aloittaakin.
Kertoja ja Reiska – ikämies ja ikäkoira – asustelevat kaksistaan Antibesissa Rivieralla, jossa he tarkkailevat ranskalaista elämänmenoa, katselevat nähtävyyksiä, syövät maittavia lounaita ja juovat hyvää viiniä. Lisäksi Juhani Mäkelä kirjoittelee aforismeja, joita hän kutsuu viisasteluiksi.
Muuten niin rauhallisen elämän katkaisevat matkat entisiin elämiin, sielunvaellukset. Näillä matkoilla uidaan vedenpaisumuksessa, tehdään taidetta esihistoriallisessa luolassa, juostaan ensimmäinen maraton, myydään aneita... ja löydetään yllättävä piirre keisari Napoleonin elämästä.
Reiskan kanssa Ranskassa ja sielunvaelluksella on Juhani Mäkelän 25. kirja. Ja kuten aina, matkaseurana on myös huumori.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

viisastelijan arkea ja unielämää

Ilmestymisaika

Sivumäärä

246

Kustantaja

Kuvittaja