Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nukkeleikki

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Niva OY:n omistaja Ruut Niva on luottanut aina lakimieheensä Esko Jeroon ja niin mies saa Ruutin kuoleman jälkeen hoidettavakseen sukukonsernin asiat ja Ruutin henkilökohtaisen omaisuuden jakamisen maisen kolmelle tyttärelle. Jero luovii kolmen erilaisen sisaren välillä ja pyrkii kaikin tavoin pelaamaan omaksi edukseen. Vähitellen äitiinsä välimatkaa pitäneen Arjan, monissa asioissa äidin tahtoa noudattaneen menestymään tottuneen Sadun sekä alkoholin ja herkkyytensä kanssa kamppailevan Maaritin on tehtävä omat ratkaisunsa ja noustava Jeroa vastaan.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Vauhdikkaan mukaansatempaavassa romaanissaan Pirjo Tuominen kertoo sukutarinan kehyksissä käytävästä perinnönjaosta ja sen tuomista ratkaisevista käänteistä kolmen naisen, kolmen hyvin erilaisen sisaruksen elämässä.
Viimeisenä tahtonaan Ruut Niva jättää sukukonsernin ja henkilökohtaisen omaisuutensa lakimiehensä Esko Jeron harteille ja jaettavaksi lainkaan aavistamatta, että hän samalla luovuttaa tyttäriensä kohtalon juonittelevan miehen valtaan.
Äidin kuolema asettaa tyttäret, omapäisen Arjan, kaikessa menestyvän Sadun ja nuorimmaisen, herkän ja holhottavan Maaritin vastakkain todellisuuden kanssa.
Heitä ei ollut kasvatettu vastuuseen, vaan ilmiselvästi johonkin miellyttävään ja naiselle sopivaan ammattiin. Oliko heidän äitinsä jo pitänyt heitä nukkeina, joilla leikkiä?
Tottuneena lakimiehenä Esko Jero kaappaa nopeasti langat käsiinsä. Mutta jokaisen kohdalla hän käyttää eri keinoja. Nukkeleikki jatkuu, kunnes kolme naista nousevat vaatimaan oikeuksiaan taustana suvun perintötila maaseudulla, liikeyritys Helsingissä ja yllättävät matkat ulkomaille.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja

Kieli