Hommes

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hannu Luntialan novellit kertovat miehistä, ystävistä, isistä ja pojista, vihamiehistä, työkavereista - lukuisista erityyppisistä miehistä ja heidän välisistään suhteista. Tarinoissa katsotaan suomalaista työpaikkaa mustaihoisen maahanmuuttajan silmin, mietitään mitä elämässä olisi tehnyt toisin jos kaikki ei olisi mennyt niin nopeasti ja ajaudutaan pakkomielteisesti seuraamaan päiväkausiksi vastapäisen talon ikkunassa näkyvää seksikästä naista.

Hannu Luntialan elämänmakuiset novellit ovat täynnä yllättäviä käänteitä, oivaltavia huomioita ja älykästä huumoria. Yhdessä novellissa sukelletaan elämyksellisen syvälle jazz-fonistin tajuntaan, toisessa kuvataan piikikkään herkullisesti sitä, miten pitkälle kiista luvattomasta pysäköinnistä talon pihalla voi edetä.

Sairaalassa letkuissa makaava tajuton mies paljastuu hämmästyttävän viriiliksi, toisessa tarinassa hoitajat yrittävät selvittää muistinsa kadottaneen miehen salaisuutta. Konkurssirikoksesta syytetty mies kirjoittaa ulkomailta vuosien jälkeen pojantyttärelleen ja yrittää kertoa mitä todella tapahtui.

Hannu Luntiala on olympiavuonna syntynyt paljasjalkainen helsinkiläinen. Hän on työskennellyt puolet elämästään Väestörekisterikeskuksessa, viimeiset vuodet viraston ylijohtajana. Hommes on hänen esikoisteoksensa.

“Maihinnousutakin sivutaskut olivat valmiiksi auki, hän poimi pullot jääkaapista ja laittoi ne huolellisesti taskuihin. Tyhjennetyt pullot mahtuisivat housujen tilaviin reisitaskuihin. Yksi vesiämpäri kulkeutuisi helposti mukana ensimmäiselle kierrokselle.

Kesämökiltä tuodut nahkasaappaat liukuivat äänettömästi jalkaan, niiden jälkiä ei osattaisi yhdistää keneenkään, ainakaan häneen. Eikä jälkiä sitä paitsi jäisi, maa oli jäässä.

Koston hetki oli koittanut.”
(Tammi)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

novelleja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

166