Riimustelua

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Unto Seppänen kirjoitta 1933-1955 Kouvolan Sanomiin satoja pakinoita, riimusteluja, kulloinkin ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Pakinoiden lukumäärä vaihteli huomattavasti eri vuosina: pienimmillään se oli kirjailijan parhaina luomiskausina ja sodan poikkeuksellisina aikoina, suurimmillaan hänen viimeisinä elinvuosinaan. Riimun viimeinen pakina ilmestyi vain kaksi viikkoa ennen hänen kuolemaansa.
Riimustelut ovat erityyppisiä ja kirjalliselta laadultaan epätasaisia: ne ovat pakinoita, tarinoita, repliikkejä, tiedonantoja, tilityksiä. Niitä kirjan muodossa julkaistaessa tiedetään, että kirjailija on ne tarkoittanut päivänkohtaisiksi puheenvuoroiksi keskustelussa lukijan kanssa, ei suinkaan pitkäjänteisen kirjallisen tuotantonsa osaksi. Tämä valikoima julkaistaankin ennen muuta monien Kouvolan Sanomien lukijain, pakinoitsija Riimun ystävien, toivomuksesta ja heille nimenomaan tarkoitettuna.
Kirjoitukset ovat sanasta sanaan Unto Seppäsen käsialaa, mutta niiden valinnasta, järjestyksestä ja otsikoinnista vastaa allekirjoittanut, kokoelman toimittaja.

Kouvolassa, marraskuussa 1969
KALLE HELANDER
(teoksen esipuhe)

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

147

Kieli

Muu tekijä