Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Puhdistus

Tyyppi
näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kantaesitys Kansallisteatterissa 7.2.2007
Sofi Oksasen esikoisnäytelmä käsittelee Viron kipeää lähihistoriaa häväistyjen ja hyväksikäytettyjen naisten näkökulmasta.

Aliide Truu asuu yksin taloaan maaseudulla. Viro on itsenäistynyt edellisenä vuonna ja maareformi on alkanut. Vanhan naisen arjen keskeyttää pihalle pyörtynyt parikymppinen Zara. Tultuaan tajuihinsa Zara kertoo pakenevansa väkivaltaista miestään ja pyytää turvapaikkaa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Aliide ryhtyy piilottelemaan ihmistä. Kahden naisen kohtaamisen katkovat takaumat, jotka tuovat esiin Zaran raa’an menneisyyden sekä tapahtumat, jotka Aliide haluaisi unohtaa.

Puhdistus avaa aiemmin vaiettua naapurihistoriaa, mutta heijastaa myös nyky-yhteiskunnan ongelmia. Yksilöllinen ja yhteiskunnallinen menneisyyden selvittäminen, kosto ja rakkaus nivoutuvat siinä tiiviisti yhteen. Kantaesityksen ensi-ilta Suomen Kansallisteatterissa 7.2.2007.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
tragedia
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
148
Kustantaja